Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας» την προσεχή Τρίτη, από τις 9 το πρωί έως τη 1.30 το απόγευμα, στην αίθουσα 4, στο Πρωτοδικείο Πατρών.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να απλώσουν το χέρι τους και να δώσουν το πολύτιμο δώρο ζωής.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρουν:

«Η Εθελοντική Αιμοδοσία, είναι ο αλτρουισμός που επιδεικνύεις για κάθε συνάνθρωπό σου χωρίς καμία ανταμοιβή που στοιχίζει μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο σου και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτεις.

Τα τελευταία χρόνια ο Εθελοντής Αιμοδότης αναζητείται όλο και πιο συχνά λόγω των τεράστιων αναγκών αίματος που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας και γι αυτό πρέπει να μεταδοθεί το μήνυμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος με Εθελοντές Αιμοδότες που το ποσοστό αγγίζει το 1,5%.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι, ότι και εμείς μπορεί αύριο να χρειαστούμε αίμα και ας προσφέρουμε 10’ από το χρόνο μας! Η κάθε προσφορά αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές. Το αίμα που δίνει κάποιος αναπληρώνεται μέσα σε 10’. Η αιμοδοσία είναι ωφέλιμη σ’ έναν οργανισμό, γιατί κινητοποιείται ο Μυελός των Οστών για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.

Αναλογίσου λοιπόν την σπουδαιότητα της προσφοράς και σκέψου ότι το αίμα χρειάζεται σε πολλές κατηγορίες ασθενών, όπως τραυματίες τροχαίων – χειρουργεία – έγκυες που παρουσιάζουν πρόβλημα κατά τον τοκετό – μεσογειακή αναιμία κτλ.

Εάν συνεχίζεις να αναρωτιέσαι γιατί να δώσεις αίμα, η απάντηση είναι, γιατί: «Μπορεί εσύ αύριο να είσαι αυτός που θα το χρειαστεί».