Από τη στιγμή που οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες της Πάτρας δεν κατάφεραν να μετατρέψουν το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς, σε αθλητικό κέντρο, μεταμορφώνοντάς το από εστία μόλυνσης, σε ένα ζωτικό χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας, η έκταση αυτή παραμένει ως έχει. 

Θα μείνει όμως έτσι, αποτελώντας μία ντροπή για την Πάτρα, σε ένα από τα πιο ζωτικά σημεία της παραλιακής ζώνης, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα, πρόκειται να μεταμορφωθούν; Το πάρκο στο Έλος της Αγυιάς θα προχωρήσει από τον Δήμο μέσω του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ, όμως ο χώρος του πρώην κολυμβητηρίου δεν ανήκει στην Πάτρα, αλλά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 

Η δέσμευση της απερχόμενης κυβέρνησης ήταν να διαμορφωθεί ο χώρος σε ένα αθλητικό κέντρο παράκτιων αθλημάτων που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει στο μέλλον μεγάλες διοργανώσεις, ανεξάρτητα αν βγήκε εκτός χρονοδιαγράμματος από τους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας. Το θέμα όμως είναι η νέα κυβέρνηση πως βλέπει το ζήτημα και από ποια σκοπιά πρόκειται να το αντιμετωπίσει. 

Κρίνοντας από τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και των επενδύσεων, το πιθανότερο είναι να δει το χώρο του πρώην κολυμβητηρίου Αγυιάς, σε μία τέτοια κατεύθυνση, αναζητώντας τους επόμενους μήνες επενδυτές και ιδιώτες. Ο χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί σε "παράδεισο" για την Πάτρα, είτε με ιδιωτική πρωτοβουλία, είτε με του δημοσίου. 

Τις πρωτοβουλίες, όμως, του δημοσίου τις είδαμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο χώρος παραμένει βούρκος, μια ζωντανή εστία μόλυνσης για την πόλη. Οπότε μένει να δούμε τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου ή θα αναδιοργανώσει πλήρως το χώρο, φτιάχνοντας ένα πάρκο που να αναδεικνύει τη βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας, με την βοήθεια επενδυτών;

Και αν ισχύσει η δεύτερη πιθανότητα, ποια θα είναι η στάση της πόλης απέναντι σε αυτή; Το θέμα θα έχει ενδιαφέρον. Πάντως κάτι πρέπει να γίνει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.