Συστατικά
  • 4 μερίδες στήθος κοτόπουλου
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα κρουτόν
  • 1  κούπα τυρί Παρμεζάνα τριμμένο
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κούπας τυρί mozzarella σε μικρά κυβάκια
  • 1/3 κούπας βασιλικό
  • 1/4 κούπας γραβιέρα γλυκιά σε μικρά κυβάκια
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
  • Σε έναν πάγκο, τοποθετείς τις μερίδες στήθος κοτόπουλου και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τα αυγά, τα κρουτόν και την τριμμένη Παρμεζάνα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, τοποθετείς το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αρχίζεις να γαρνίρεις το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές.
  • Αφού το αλευρώσεις, ρίχνεις πάνω στις μερίδες κοτόπουλου το μείγμα με αυγά, κρουτόν και παρμεζάνα. Αφήνεις το κοτόπουλο στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Σε ένα ταψί, τοποθετείς το μαριναρισμένο κοτόπουλο. Από πάνω ρίχνεις τα κυβάκια mozzarella και γραβιέρας και από πάνω το βασιλικό. Ρίχνεις και το ελαιόλαδο στο ταψί.
  • Ψήνεις στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: tlife.gr