Δεν έκανε και τόσο καλή εντύπωση η στάση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη, στα όσα είπε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε για τη Νομική Σχολή της Πάτρας, ύστερα από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου προς όλους τους φορείς, για να συζητήσουν από κοινού το θέμα. 

Η κακή εντύπωση δεν αφορούσε τόσο τη θέση του για τη Νομική Σχολή που καταργεί (ή ματαιώνει αν θέλετε, μη παίζουμε με τις λέξεις) η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιμένοντας στην απόφασή της.

Η θέση της ΝΟΔΕ ήταν γνωστή ότι θα συνέπλεε με την κυβέρνηση, καλώς ή κακώς, τη στιγμή που σχεδόν όλη η Πάτρα συγκροτεί ένα κοινό μέτωπο για το ζήτημα. Αυτό που προκάλεσε κακή εντύπωση ήταν η τοποθέτησή του και η προσπάθεια που έκανε να δικαιολογήσει τη στάση της ΝΟΔΕ, προβάλλοντας επιχειρήματα που το ένα ουσιαστικά ερχόταν σε αντίφαση με το άλλο.

Το γεγονός αυτό έκανε έως και τη Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου να αντιδράσει και να τον διακόψει την ώρα που ο κ. Μαζαράκης ανέλυε την τοποθέτησή του. Πάντως, παίρνοντας υπόψη μας συνολικά τη στάση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα της ΝΟΔΕ, στο θέμα της ίδρυσης της Νομικής Σχολής, μάλλον το κόμμα δεν έχει ενισχύσει την εικόνα του στην κοινωνία της Πάτρας.

Και το γεγονός αυτό είπαμε δεν έχει να κάνει με τη θέση της στην ίδρυση της Νομικής Σχολής, αλλά κυρίως με την κομματική προσκόλληση των τοπικών στελεχών της ΝΟΔΕ στις επιταγές και τις επιθυμίες των κεντρικών μηχανισμών, ακόμα και όταν αυτές είναι εις βάρος της πόλης ή καλύτερα δεν ωφελούν την Πάτρα.

Γιατί σίγουρα και καλό να μην έκανε στην Πάτρα ή στο Πανεπιστήμιο της η Νομική Σχολή, κακό δεν θα της έκανε. Αρνητικά στοιχεία όλα αυτά, που κάποια στιγμή θα χρεωθούν και σε πρόσωπα, ακόμα και από το ίδιο το κόμμα στο οποίο η ΝΟΔΕ δείχνει να είναι τυφλά υπάκουη.