Το πρώτο τρέιλερ της κινηματογραφικής μεταφοράς του θρυλικού μιούζικαλ Cats είναι εδώ και όλοι μιλούν για την μεταμόρφωση της Τέιλορ Σουίφτ σε... γατούλα.

Το στούντιο παραγωγής Universal έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας Cats. Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ενός από τα πιο διάσημα έργα του Μπρόντγουεϊ στο οποίο οι ηθοποιοί (όπως άλλωστε και στο θέατρο με τα κοστούμια) μεταμορφώνονται σε αιλουροειδή με τη βοήθεια των οπτικών εφέ.

Βασισμένο στο βιβλίο «Το εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του γερο-Πόσουμ» του Τόμας Στερν Ελιοτ το μιούζικαλ εξιστορεί τις ιστορίες των γατών Τζέιλικλ, μια οικογένεια αιλουροειδών που ακολουθούν τον ηγέτη τους, τον Γέρο Ντεουτερόνομι. Η πρωτότυπη μουσική του θρυλικού μιούζικαλ που έφερε την υπογραφή του Αντριου Λόιντ Βέμπερ έχει κερδίσει έξι βραβεία Τόνι.

Η μεταφορά στην μεγάλη οθόνη γίνεται με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο, καθώς τους θρυλικούς ρόλους των γατών αναλαμβάνει μια σειρά από σουπερσταρ του Χόλιγουντ, της τηλεόρασης και του τραγουδιού. Μεταξύ των ονομάτων η Τζούντι Ντεντς (βραβευμένη με Οσκαρ για τον Ερωτευμένο Σαίξπηρ), η Ρέμπελ Γουίλσον (πρωταγωνιστούσε στο Hairspray με τον Τζον Τραβόλτα), ο Σερ Ιαν ΜακΚέλεν, ο τραγουδιστής και χορευτής Τζέισον Ντερούλο, αλλά και ο Βρετανός ηθοποιός Ιντρις Ελμπα.

Η θεαματική μεταμόρφωση της Τέιλορ Σουίφτ

Εκείνοι όμως που ξεχωρίζουν είναι οι πρωταγωνιστές της ταινίας, η Τζένιφερ Χάντσον, ο απολαυστικός Τζέιμς Κόρντεν (ο παρουσιαστής του Καρπουλ Καραόκε) και η Τέιλορ Σουίφτ. Η μεταμόρφωση μάλιστα της τραγουδίστριας, που συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερα αμειβομένων στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, είναι απολαυστική.


CATS - Official Trailer [HD]

Το φαινόμενο του μιούζικαλ Cats

Το μιούζικαλ Cats υπήρξε για χρόνια η μακροβιότερη παράσταση του Γουεστ Εντ και του Μπρόντγεϊ, κατέχοντας σήμερα την έκτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ως το 1992, δέκα χρόνια περίπου από την πρεμιέρα του, το έργο παρουσίαζε έσοδα 2 δις δολάρια παγκοσμίως συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθιέρωση υπερπαραγωγών μιούζικαλ στο θέατρο, η οποία και έγινε νόρμα από τότε.

Το τραγούδι διαμάντι της παράστασης είναι φυσικά το Memory, μία μπαλάντα που πέρασε στην αιωνιότητα και εξαιτίας της ηχογράφησής της από την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber, που το 2018 έγινε 70 χρόνων και έχει στο βιογραφικό του 13 μιούζικαλ!