Αρχίζουν την Κυριακή 21 Ιούλιου "τα παραμύθια της Νερομάνας" στις 7 το απόγευμα στην Κρήνη και θα συνεχιστούν την Τετάρτη 24 στην Ελεκίστρα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Ιουλίου στο Άνω Καστρίτσι.

«Αεράκι φύσηξε… καλοκαίρι μύρισε κι η κλωστή ξετύλιξε…» Κι όπως το βότσαλο πέφτει στο νερό και φτιάνει κύκλους, έτσι μία λέξη από τις μνήμες των καλοκαιριών μας θα γεννά μια ιστορία κάθε φορά… Μια ιστορία με ήρωες που επιμένουν στ’ όνειρό τους, που ρίχνονται με πίστη στην περιπέτεια, που φέρνουν το γέλιο μ’ αφέλεια και στήνουν τον κόσμο πάλι στην θέση του…

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν οι αφηγητές Άσπα Παπαδοπούλου, Μαριάννα Τσουκαλά-Κορωνάκη, ο Χρήστος Αναστασόπουλος με το teatrofatses. 

Στις δράσεις που προηγούνται των αφηγήσεων και στα εργαστήρια, συμμετέχουν και βοηθούν τα παιδιά, οι εμψυχωτές: Καπέλλα Λητώ-Ηλιάννα, Δήμητρα Τσουραμάνη και Όλγα Νικολοπούλου. 

Το πρόγραμμα

Κυριακή 21 Ιουλίου, Νερομάνα Κρήνης στις 7 το απόγευμα

Παράσταση του Χρήστου Αναστασόπουλου και της ομάδας teatrofatses.

 «Μανολίτο, Ρίκο και Φλού», ένας συνδυασμός κουκλο-θεάτρου, παντομίμας, ταχυδακτυλουργικής και θεατρικού αυτοσχεδιασμού.

Δύο φίλοι-κούκλες, ο σκαντζόχοιρος Ρίκο και ο παπαγάλος Μανολίτο ετοιμάζονται να βγουν στη σκηνή για να ξεκινήσει η παράσταση. Τι γίνεται όμως, όταν συνεχώς τσακώνονται και ο καθένας νομίζει ότι τα ξέρει όλα καλύτερα από τον άλλο; Τίποτα δε λειτουργεί, μέχρι που ο κλόουν Φλου με τα δικά του κόλπα και τις δικές του ιστορίες θα τους κάνει να ξεχάσουν τις διαφωνίες τους, για να ταξιδέψουν και οι τρεις στο μαγικό κόσμο των ταχυδακτυλουργικών, όπου ακόμα και «... όταν υπάρχουν άδειες σακούλες, αρκεί οι καρδιές να 'ναι γεμάτες και τότε τα πάντα με τρόπο μαγικό γεμίζουν και πλουτίζουν... !»

Τετάρτη 24 Ιουλίου, Ελεκίστρα εκκλησία Παναγίας στις 7 το απόγευμα

Η Μαριάννα Τσουκαλά-Κορωνάκη θα αφηγηθεί λαϊκά παραδοσιακά παραμύθια με την συμμετοχή του κοινού.

Κυριακή 28 Ιουλίου, Νερομάνα Άνω Καστριτσίου στις 7 το απόγευμα

Αφήγηση Παραμυθιών από την Άσπα Παπαδοπούλου στη Νερομάνα του Άνω Καστριτσίου.

Παράσταση «Η Μαγική κανάτα» με το Χρήστου Αναστασόπουλου και την ομάδα teatrofatses.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κολατσιό με ντόπια προϊόντα, προσφορά της κοινότητας.

Κυριακή 28 Ιουλίου, Νερομάνα Άνω Καστριτσίου στις 9 το βράδυ

Η γιορτή των Παραμυθιών, θα κλείσει με μουσική στο σχολείο του Άνω Καστριτσίου.