Σύσσωμη ήταν απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη του Δικηγορικού Συλλόγου, στην αίθουσα "Κωστής Στεφανόπουλος" για την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Η πρωτοβουλία των δικηγόρων της Πάτρας είχε άμεση ανταπόκριση από τους φορείς της πόλης που τόνισαν σχεδόν ομόφωνα ότι η ίδρυση της Νομικής Σχολής είναι κάτι απαραίτητο για την εξέλιξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στη σύσκεψη το παρών έδωσαν η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, ο περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος (εκ μέρους του Νεκτάριου Φαρμάκη) και δεκάδες ακόμα εκπρόσωποι φορέων. 

Η απόφαση ήταν κοινή. Η Πάτρα γίνεται μια γροθιά προκειμένου να μην περάσει η ματαίωση της ίδρυσης της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, μετά τον... ξαφνικό θάνατο που αποφάσισε, χωρίς να ρωτήσει την πόλη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αναμένονται από εδώ και στο εξής κινητοποιήσεις και νέες πρωτοβουλίες από τους φορείς της Πάτρας προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή από τους φορείς της Πάτρας για να υπάρξει μια ενιαία δράση που θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν. 

Στα παραλειπόμενα της σύσκεψης θα πρέπει να σημειωθεί η απουσία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Χριστίνας Αλεξοπούλου και του Ιάσονα Φωτήλα (έχουν ταχθεί με δηλώσεις τους υπέρ της κατάργησης της σχολής), αλλά και η ομιλία του προέδρου της ΝΟΔΕ, Ανδρέα Μαζαράκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που απέφυγε επί της ουσίας να πάρει μία ξεκάθαρη θέση, προκαλώντας την αντίδραση της κ. Κυριαζοπούλου, αλλά και άλλων παρευρισκομένων. 

Αντίθετα, η τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου που εκπροσώπησε τον επερχόμενο περιφερειάρχη ήταν διαφορετική, τονίζοντας ότι "έχουμε τα επιχειρήματα για να πείσουμε την υπουργό ότι η απόφαση της είναι λανθασμένη".