Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πατραϊκού βόλεϊ, ο Νίκος Χριστόπουλος, ετοιμάζεται για να φύγει από την Πάτρα και να πάει στην Αθήνα, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και να ακολουθήσει τα βήματα του Αλέξανδρου Ράπτη. 

Ο Νίκος Χριστόπουλος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια η Πάτρα. Γιος του προπονητή βόλεϊ Γιώργου Χριστόπουλου ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, φτάνοντας να στελεχώσει την εθνική ομάδα παμπαίδων και να στεφθεί αργυρός πρωταθλητής στο πρόσφατο βαλκανικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες. 

Ο Πατρινός παίκτης ήταν από τα στελέχη της ομάδας που βοήθησαν όσο κανείς σε αυτή την επιτυχία και οι εμφανίσεις του εκεί, όπως φαίνεται του εξασφαλίζουν την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Είναι μόλις 16 χρονών και πέρα από το βόλεϊ έχει ακόμα υποχρεώσεις στο σχολείο, έχοντας γίνει δεκτός στη σχολή Μωραϊτη, στην Αθήνα. 

Αυτή τη περίοδο, πάντως, βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής ομάδας παίδων και αγωνίζεται στην τελική φάση του αντίστοιχου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται, επίσης, στην Βουλγαρία. 

Τελευταία αγωνιζόταν στην ομάδα του Απόλλωνα Πατρών, κατακτώντας με την φανέλα της ομάδας του το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων, το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, αλλά και συμβάλλοντας στην άνοδο της βασικής ομάδας στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών, ενώ έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την ομάδα της Ολυμπιάδας. 


Ωστόσο, οι προοπτικές του πατρινού βόλεϊ, με όλα αυτά  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Πάτρας, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον του ΠΑΟ, φέρνουν τον 16χρονο στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με όσους έχουν παρακολουθήσει από κοντά την πορεία του είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, συνετό και μεθοδικό, του αρέσει η σκληρή προπόνηση και η δουλειά και σε γενικές γραμμές έχει όλες τις προοπτικές για να κάνει σπουδαία καριέρα, εφόσον συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς.

Και εδώ βρίσκεται το εξής παράδοξο: Την ώρα που το βόλεϊ της Πάτρας παραπαίει εξακολουθεί να τροφοδοτεί με σπουδαία ταλέντα την ελληνική πετοσφαίριση.