Συνάντηση με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα των υποδομών στο δικαστικό μέγαρο της Χίου είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με τον υφυπουργό Εργασίας -και βουλευτή Χίου της ΝΔ- Νότη Μηταράκη.

Στη συζήτηση που είχαν, ο κ. Μηταράκης ανέφερε στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι η κατάσταση του δικαστικού μεγάρου της Χίου είναι ιδιαίτερα άσχημη. Παράλληλα, επισήμανε στον υπουργό Κώστα Τσιάρα την ανάγκη να επανεκκινηθεί η διαδικασία για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου, άσχετα από την κατάληξη που θα έχει η δικαστική διαδικασία με τον προηγούμενο ανάδοχο του έργου -που έχει κριθεί έκπτωτος.

Όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναγνώρισε τα προβλήματα και ενέκρινε άμεσα χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ για την κτηριακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε επίσης να εξετάσει τα δεδομένα για το πλάνο ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου.

Από την πλευρά του, ο Νότης Μητεράκης υποστήριξε ότι «η αναβάθμιση των υποδομών της Χίου είναι βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Στόχος μας είναι το νησί μας να έχει σύγχρονο και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο».

Ο υφυπουργός Εργασίας προσέθεσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, όταν «θα έχουμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση του νέου δικαστικού μεγάρου» της Χίου θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να δρομολογηθεί η επανέναρξης του έργου.