Είδε την Ακρόπολη με ένα άλλο μάτι. 

Με αυτό το μάτι του νεαρού Έλληνα που επιμένει να ζει σε αυτή την χώρα γιατί αγαπάει το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας της, το λευκό των μαρμάρων και της κληρονομιάς της και ονειρεύεται. 

Ονειρεύεται για αυτή πράγματα και ελπίζει. Ονειρεύεται να δημιουργήσει σε αυτή, να δουλέψει, να κάνει οικογένεια. Και ελπίζει να φτάσει η γενιά του και οι γενιές που έρχονται σε ένα τέτοιο σημείο που να έχουν μάθει πράγματα από την πολιτιστική κληρονομιά που μας άφησαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας, οδηγώντας την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. 

Ο Νίκος Αποστολόπουλος είναι ένα νεαρό παιδί που σπούδασε στην Πάτρα χημικός και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην αχαϊκή πρωτεύουσα ως φοιτητής, φεύγοντας όμως πλέον από αυτήν και πηγαίνοντας πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Ασπρόπυργο. Η αγάπη του για την φωτογραφία και την τέχνη της, δείχνει να τον έχει κερδίσει, άλλωστε, σχεδόν ολοκληρωτικά. 

Λόγω της αγάπης αυτής αποφάσισε να φωτογραφήσει με έναν δικό του τρόπο την Ακρόπολη. '"Αυτό που προσπάθησα να αναδείξω είναι ο εθνικός μας θησαυρός" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. "Πηγαίνοντας συχνά στην Ακρόπολη, παρατήρησα ότι οι περισσότεροι από τους επισκέπτες της δεν είναι Έλληνες, αλλά ξένοι. 


Είναι λίγοι οι Έλληνες που την επισκέπτονται καθημερινά. Έψαξα έτσι να βρω μία φωτογραφία που να δείχνει την Ακρόπολη με την οπτική γωνία ενός Έλληνα και όχι ενός ξένου ή έτσι όπως την παρουσιάζουν τα ξένα ΜΜΕ.

Δεν έβρισκα πουθενά. Αποφάσισα έτσι να την φωτογραφίσω εγώ, με ένα τέτοιο τρόπο που να αναδεικνύει την Ελλάδα που πρέπει όλοι να ξέρουν, όχι αυτή που μας σερβίρουν προς τα έξω". 

Έντυσε, λοιπόν, Καρυάτιδα την φίλη του και μοντέλο Άντα Καραγιάννη και πήρε τον φακό του. "Αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε από κοντά τον εθνικό μας θησαυρό, τον Παρθενώνα και το μουσείο" τονίζει και συνεχίζει λέγοντας:

"Θέλω μέσα από τα social media να κάνω τις ομορφιές της Ελλάδος γνωστές σε κάθε μέρος της γης, έτσι όπως θα έπρεπε να ξέρουν την Ελλάδα και όχι έτσι όπως την προβάλλουν τα ξένα ΜΜΕ". 

Δείτε το αποτέλεσμα από το φωτογραφικό του project: