Σε καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, μιλώντας για ένα περιστατικό που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει έγινε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, το πρωί της Τρίτης. 

Με βάση την καταγγελία αυτή γιατρός αρνήθηκε για τους δικούς της λόγους να εξετάσει ένα νεαρό άτομο που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Ο νεαρός είχε μεταφερθεί με περιπολικό του Γ' Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, με συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να γίνει ιατρική γνωμάτευση. 

Η άρνηση της γιατρού να εξετάσει τον νεαρό, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, υποδεικνύοντας ως λύση την διακομιδή του στο νοσοκομείο του Πύργου, δημιούργησε προβλήματα τόσο σε ότι αφορά τους κινδύνους για την υγεία του ασθενή, όσο και στην ταλαιπωρία που αναγκάστηκαν να υποστούν οι συνοδοί αστυνομικοί. 

Τη στιγμή μάλιστα που το αίτημα που διαβιβάστηκε στο ΕΚΑΒ δεν είχε ανταπόκριση, δηλώνοντας αδυναμία μεταφοράς του ασθενή με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Πύργου. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι γονείς να υποβάλλουν μήνυση στη γιατρό για παράβαση καθήκοντος, ενώ από την πλευρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας  έχει ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πατρών, μέσω του νομικού της συμβούλου.