Συστατικά

1 κιλό δαμάσκηνα
8-10 κουκούτσια από δαμάσκηνα
1/2 φλ. νερό
600 γρ. καστανή ζάχαρη
χυμό από 1 μικρό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

Πλένεις καλά τα δαμάσκηνα τα ανοίγεις στη μέση και βγάζεις τα κουκούτσια
Κρατάς 8-10 κουκούτσια στην άκρη
Βάζεις νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τα κουκούτσια και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
Τα βγάζεις από την κατσαρόλα και τα αφήνεις στην άκρη
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το νερό που έβρασες τα κουκούτσια και προσθέτεις το μείγμα με τα δαμάσκηνα
Τα βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση και στη συνέχεια τη χαμηλώνεις, σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις για μισή περίπου ώρα ακόμη
Ανακατεύεις κατά διαστήματα με την ξύλινη κουτάλα και ελέγχεις αν έχουν μαλακώσει τα δαμάσκηνα
Αφού μαλακώσουν αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις την μαρμελάδα να κρυώσει πριν την πολτοποιήσεις στο multi
Την αποθηκεύεις σε δύο βάζα και την βάζεις στο ψυγείο

Πηγή: tlife.gr