Ένα μέρος που αποτελούσε επίγειο παράδεισο, ανατολικά της Πάτρας και δυτικά του Αιγίου.

Ένα μέρος που σίγουρα αν λειτουργούσε στις μέρες μας θα ήταν γεμάτο από τουρίστες, ειδικότερα στην εποχή μας που πλέον έχουν αναπτυχθεί διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. 

Το Club Mediteranne στο Λαμπίρι της Αχαΐας προσέφερε τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ζήσει σε συνθήκες Survivor, μέσα σε ξύλινες καλύβες, ανάμεσα στα πεύκα και στο δάσος, σε ένα μέρος που αγκαλιάζεται από τη θάλασσα και τα υπέροχα νερά του Κορινθιακού και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα για θαλάσσιες εξερευνήσεις στο πλούσιο βυθό του. 

Το μέρος αυτό που συγκέντρωνε δεκάδες Γάλλους επισκέπτες και όχι μόνο, παραμένει εδώ και χρόνια στα αζήτητα, εγκαταλελειμμένο, δίχως να έχουν βρεθεί οι λύσεις για την αξιοποίησή του. Αν όμως οι λύσεις αυτές βρίσκονταν μέσα από ενδιαφερόμενους επενδυτές το σίγουρο είναι ένα: Ο τουρισμός της ανατολικής Αχαΐας θα εκτοξευόταν σε χρόνο ρεκόρ. Τέτοια είναι η δυναμική του. 

Η φωτογραφία είναι από τον Γιάννη Μυλωνά και η λήψη είναι μάλλον από τη θάλασσα τον καιρό που λειτουργούσε. Τόσο κοντά μας, αλλά χρόνια μακριά μας.