Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων υλοποιώντας την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημερωτικές παρεμβάσεις στις δημόσιες σχολικές μονάδες του Δήμου με θέμα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, σε συνεργασία με ΕΣΥΝ – ΚΕΘΕΑ – Ένωση Γονέων Δήμου Πάτρας – Αγωγή Υγείας Β/θμιας Εκπαίδευσης απέστειλε, για τρίτη χρονιά, αίτημα έγκρισης στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων για την σχολική περίοδο 2019 – 2020, τα οποία απευθύνονται ειδικά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε την περσινή περίοδο 2018 – 2019 με επιτυχία, μετά από έγκριση του Υπουργείου από στελέχη του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) και του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο θεραπείας εξαρτημένων ατόμων).

Θετική συμβολή είχαν στελέχη της Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου μας.

Συγκεκριμένα την φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν 38 δίωρες δράσεις σε 24 σχολεία (10 Γυμνάσια  και 14 Λύκεια) στις οποίες συμμετείχαν 3.380 μαθητές. 

Την όλη διαδικασία παρακολούθησαν και 152 Καθηγητές.

Στις παρεμβάσεις αυτές οι μαθητές της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές Βίντεο και Ταινίας μικρού μήκους και να συζητήσουν με τα στελέχη του ΕΣΥΝ και του ΚΕΘΕΑ για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη ζωή τους τα ναρκωτικά, να λύσουν απορίες και ερωτηματικά, να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, την αντιμετώπιση του φίλου που έμπλεξε, την διάδοση της χρήσης των ναρκωτικών σαν μέσο χειραγώγησης της νέας γενιάς.

Η Δημοτική Αρχή θεωρώντας τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά  μια από τις προτεραιότητες της θα συνεχίσει να αξιοποιεί όσες δυνατότητες της δίνονται για να δυναμώνουν οι παρεμβάσεις της κυρίως στη νεολαία της Πόλης μας.

Το αίτημα για συνέχιση της δράσης στα σχολεία της Β/θμιας στο Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη κατατεθεί και ευελπιστούμε πως και στη σχολική χρονιά 2019 – 2020 θα έχουμε την έγκριση για την πραγματοποίηση του τόσο χρήσιμου προγράμματος.