Αλλαγές και νέα πρόσωπα αναμένονται στην Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας, μετά και τις έξι παραιτήσεις μελών της. 

Οι παραιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, δεν ζητήθηκαν από τη νέα ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού ή την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (κάτι που θα μπορούσε να γίνει εφόσον υπάρχει μία νέα κυβέρνηση στην εξουσία), αλλά από τα ίδια τα μέλη τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν ρόλους και πόστα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι ενεργά στελέχη του κόμματος της νέας αντιπολίτευσης. 

Οι παραιτήσεις των μελών αυτών, ωστόσο, είχαν μία καθαρά πολιτική χροιά και αφορούσαν εκτός των άλλων, την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το θέμα των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που μιλούσε για σημαντική καθυστέρηση των έργων που είναι να γίνουν για την διοργάνωση, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων.

Και αυτό τη στιγμή που όλα τα αντίστοιχα δελτία Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής που κατά καιρούς έβλεπαν τη δημοσιότητα, αναφέρονταν σε ένα ικανοποιητικό κλίμα, αφήνοντας να εννοηθεί οι ξένοι επισκέπτες μας έφευγαν από την Πάτρα με το χαμόγελο στα χείλη. 

Το τι ισχύει μπορεί από τα δύο αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Εκείνο που μετράει είναι η Πάτρα να τρέξει από εδώ και στο εξής και να προχωρήσει τα εκκρεμή θέματα που υπάρχουν για την άρτια διοργάνωση των αγώνων. Θέματα που δεν είναι και λίγα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η Πάτρα θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν. 

Αρκετά ζητήματα έχουν διευθετηθεί, υπάρχει χρονοδιάγραμμα που δεν μας βγάζει "εκτός", ωστόσο, το μεγάλο θέμα έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές. Βρισκόμαστε ήδη ένα μήνα σχεδόν πριν από την έναρξη των αγώνων.

Δεν αναμένονται νέες αλλαγές σε ρόλους "κλειδιά"

Ο νέος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Παπαδημάτος, που έχει πάρει τη θέση του Φώτη Σαραντόπουλου (ενός ανθρώπου που προσπάθησε να τρέξει αρκετά ζητήματα στο διάστημα της θητείας του ), αλλά και τα έξι μέλη που προφανώς θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα πρόσωπα που έφυγαν (αναμένεται ΦΕΚ), καλείται να ανταποκριθεί στο νέο του ρόλο. 

Οι παραιτήσεις βέβαια των έξι μελών είχαν να κάνουν και με την αλλαγή αυτή στην θέση του προέδρου, καθώς θεωρήθηκε από τους παραιτηθέντες μία καθαρά κομματική τοποθέτηση εκ μέρους της νέας κυβέρνησης. 

Ωστόσο, με βάση τα ισχύοντα, δεν αναμένονται νέες αλλαγές τόσο σε ρόλους "κλειδιά", όσο και σε θέσεις που έχουν να κάνουν με τα γραφεία των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. Κάτι που σημαίνει ο project manager της διοργάνωσης Ηλίας Δαλαϊνάς, θα συνεχίσει στο πόστο και στη δουλειά του. 

Όπως και να έχει με αυτούς ή με τους άλλους η Πάτρα πρέπει να "τρέξει" για να προλάβει, ενώ και οι Πατρινοί να καταλάβουν ότι έρχεται στην πόλη τους μία μεγάλη γιορτή που δεν έχει να κάνει απλά και μόνο με τον αθλητισμό. Είναι κυρίως μια ευκαιρία για την αχαϊκή πρωτεύουσα για να βγει από το καβούκι της, από τη εσωστρέφεια της και τη μιζέρια της.