Ρολά κατέβασε το κατάστημα "Γερμανός", στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος, μεταξύ της Ερμού και της Αγίου Νικολάου.

Το λουκέτο ήταν ξαφνικό και έχει να κάνει με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην εταιρεία, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο κατάστημα να πωλείται frachise σε ιδιώτη και την απόλυση έξι εργαζομένων που εργάζονταν σε αυτό. 

Ανάμεσα σε αυτούς υπάλληλοι που εργάζονταν εκεί για πάνω από 18 χρόνια, έχοντας οικογένεια και παιδιά. Τις απολύσεις αυτές καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων της Cosmote, τονίζοντας ότι δεν προσλήφθηκαν σε κάποιο άλλο από τα τρία καταστήματα του ομίλου την στιγμή που υπάρχει ανάγκες για προσωπικό. 

Η απόφαση έγινε γνωστή στους υπαλλήλους την Τρίτη, χωρίς καμία προειδοποίηση. Το κατάστημα παραμένει με κατεβασμένα τα ρολά. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Cosmote Βασίλης Κατσαρός με ανάρτησή του στο facebook καταγγέλλει:

"Κέρδη πολλά, φήμη μεγάλη!!! Όμως, προέβησαν σε 6 απολύσεις στη καρδιά της Πάτρας από τη Γερμανός ΑΒΕΕ, κλείνοντας το κεντρικό κατάστημα της οδού Μαιζώνος. Στιγμές απολύσεις σε μια εποχή που η κυβέρνηση δεσμεύεται για την επιβράβευση των εταιριών που θα προσλαμβάνουν!!! Τόσο άψυχα!!!

Για 19 χρόνια δίνεις το είναι σου και οι διοικήσεις που έρχονται και παρέρχονται με τις ορέξεις τους η κάθε μια, σε μεταφράζουν ύστερα από τσα χρόνια μόνο σε αριθμούς. Τι και αν έχεις 2 ανήλικα τέκνα κάτω των 3 ετών, τι και αν έκανες σχέδια για το μέλλον σου? Έρχονται ένα ωραίο πρωινό μετά από 20 χρόνια και λένε στους συναδέλφους σου, στο κεντρικό κατάστημα της Πάτρας πως, πωλείται franchise σε κάποιο ιδιώτη και πηγαίνετε όλοι στα σπίτια σας!!!

Ούτε καν δεν έκατσαν λεπτό να εξετάσουν ανάγκες, κοινωνικά κριτήρια και να τους μεταφέρουν σε κάποιο άλλο κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ που δόξα τω θεών έχουμε 3 στη Πάτρα και από ελλείψεις; Άλλο τίποτα!!! Λάβαμε απλά ένα ξερό και απογυμνωμένο ΟΧΙ από τη πλευρά τους, στην όποια προσπάθεια μας για παραμονή των συναδέλφων και αξιοποίησης τους σε άλλο κατάστημα της Πόλης!!!

Είναι αυτές οι στιγμές που λες.... δεν θα ηρεμήσω αν δεν δικαιωθούν οι συνάδελφοι μας, αν δεν φτάσει η μέρα που θα γυρίσουν πίσω στις οικογένειες τους με το χαμόγελο ότι μπορούν και πάλι να τους προσφέρουν όλα όσα πρόσφεραν μέχρι τώρα κάθε μήνα στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και τους τα στέρησαν σήμερα, έτσι ξαφνικά, μετά άπω προσφορά 20 ετών!!!!". 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας, Σάββας Τζάκης, τονίζει τα εξής: "Καταδικάζουμε το ξαφνικό κλείσιμο του καταστήματος Γερμανός στην Μαιζώνος στην Πάτρα και χωρίς να ενημερώσει εκ των προτέρων τους εργαζόμενους για αυτήν την κίνηση της …θεωρούμε απαράδεκτο ότι μια τόσο μεγάλη εταιρία εντελώς απροειδοποίητα και ξαφνικά στέλνει τους εργαζόμενους στο ταμείο ανεργίας χωρίς πρώτα να εξετάσει άλλους τρόπους απορρόφησης σε άλλα καταστήματα της (η της cosmote). 

Οι εργαζόμενοι κύριοι θέλουν δουλειά και όχι αποζημιώσεις και ξαφνικό θάνατο της εργασίας τους. Καλούμε την εταιρία να απορροφήσει αυτούς τους εργαζόμενους σε άλλα καταστήματα της... Καλούμε όλους να συνεισφέρουν προς αυτόν τον σκοπό".