Βροχές και καταιγίδες έφερε χθες ο «Αντίνοος». Άπαντες είναι σε επιφυλακή με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως τα καιρικά φαινόμενα θα παραμείνουν ακραία στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Παράλληλα ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα. Έως τις 20:00 το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 14.000 κεραυνούς πάνω από το Ιόνιο, και από 1.500 πάνω από τη Δυτική Ελλάδα, όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη.


Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χαλάζι) που αναμένεται έως και το βράδυ της Τετάρτης 17/07.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.


Κακοκαιρία "Αντίνοος" προγνωστικοί χάρτες Τρίτης 16 Ιουλίου 2019

Από το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07 κι έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.