NEWS | 3: Διασκέδαση - 24: Σινεμά

Ντέβιντ Φίντσερ και Γκάρι Όλντμαν μαζί σε ταινία

Wed, 17 Jul 2019 07:15:00 +0300 07:15 Patras Events logo

Το έργο έχει τον τίτλο "Mank"

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Φίντσερ γνωστός από τις ταινίες "Se7en" και "The Social Network" συνεργάζεται με τον βραβευμένο με Όσκαρ Άγγλο ηθοποιό, Γκάρι Όλντμαν για ένα νέο φιλμ.

Η βιογραφική ταινία "Mank" έχει θέμα τη ζωή του σεναριογράφου Χέρμαν Μάνκιεβιτς, ο οποίος έγινε γνωστός από την κλασσική ταινία “ Πολίτης Κέιν” (Citizen Kane) του 1941. Η δραματική ταινία "Πολίτης Κέιν" σκηνοθεσίας και παραγωγής του Όρσον Γουέλς θεωρείται μία από τις σημαντικότερες όλων των εποχών, μεταξύ άλλων για την πρωτοποριακή χρήση των αναδρομών στην ιστορία.

Παρά την επιτυχία της η ταινία απέσπασε μόνο ένα Όσκαρ, στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου.

Στο επίκεντρο του φιλμ "Mank" θα είναι οι τεταμένες σχέσεις του σεναριογράφου με τον σκηνοθέτη Όρσον Γουέλς και η γενικότερη ατμόσφαιρα στο Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με το Variety, η ταινία του Φίντσερ θα είναι ασπρόμαυρη και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον προσεχή Νοέμβριο. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πότε η βιογραφική ταινία θα προβληθεί στο Netflix.

O Μάνκιεβιτς (το ψευδώνυμο του οποίου ήταν Mank) ήταν δημοσιογράφος και κριτικός τη δεκαετία του 1920, καθώς και μέλος του Algonquin Round Table, του φημισμένου λογοτεχνικού συλλόγου της Νέας Υόρκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader