Υλικά Συνταγής
- μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή ποντίκι): 1 κιλό, κομμένο σε μπουκιές
- φασολάκια πλατιά: 1 κιλό καθαρισμένα
- σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- κρεμμύδι: 1 1/2 μεγάλο, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού
- δάφνη: 1 φύλλο (προαιρετικά)
- ντομάτες: 4 ώριμες φρέσκες
- κύβος λαχανικών: 1
- μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ζάχαρη: λίγη
- αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
Εκτέλεση συνταγής
-
Ζεματίζετε τα φασολάκια για 5΄-6΄σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος, αφού τις αλατοπιπερώσετε.
-
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο. Σοτάρετε ανακατεύοντας για 5΄-6΄ και ξαναρίχνετε τις μερίδες του κρέατος.
-
Πλένετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε. Τις βάζετε στην κατσαρόλα και κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και τη δάφνη (προαιρετικά).
-
Ρίχνετε λίγο νερό και σιγοβράζετε για 35΄. Προσθέτετε τα φασολάκια, τον κύβο λαχανικών και το υπόλοιπο λάδι. Συμπληρώνετε νερό και μαγειρεύετε για 35΄ ακόμη. Μόλις το φαγητό απορροφήσει τα πολλά υγρά, ρίχνετε τον μαϊντανό. Ανακατεύετε, μια δυο φορές στη φωτιά, κατεβάζετε την κατσαρόλα και σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com