Υλικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής μας π.χ. πένες ή σπαγγέτι
  • 200 γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
  • 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής μας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να μαλακώσει το μπρόκολο καλά, για περίπου 8 λεπτά.
  • Όταν το μπρόκολο μαλακώσει και απορροφήσει τα υγρά, το σπάμε με μια ξύλινη σπάτουλα. Ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
  • Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε τη μακαρονάδα με μπρόκολο ζεστή.

Πηγή: mamapeinao.gr