Υλικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής μας π.χ. πένες ή σπαγγέτι
- 200 γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
- 1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
- 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής μας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να μαλακώσει το μπρόκολο καλά, για περίπου 8 λεπτά.
-
Όταν το μπρόκολο μαλακώσει και απορροφήσει τα υγρά, το σπάμε με μια ξύλινη σπάτουλα. Ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
-
Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
-
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα με μπρόκολο ζεστή.
Πηγή: mamapeinao.gr