Κράτησε την βουλευτική του έδρα στην Αχαΐα ο Αλέξης Τσίπρας και αυτό πλέον είναι οριστικό, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, τόσο για το θέμα αυτό, όσο και για μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με αλλαγές στο κόμμα. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Αλέξης Τσίπρας κρατά την έδρα στην Αχαΐα, δείχνοντας την σχέση που θέλει να έχει με τον νομό και το βάρος που δίνει στην περιοχή, αλλά και σεβόμενος τα μεγάλα ποσοστά που είχε ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές στην Πάτρα και στην περιοχή μας. 

Μένει έτσι εκτός Βουλής ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, μπαίνουν στο Κοινοβούλιο οριστικά ο Πάνος Σκουρουλιάκος και η Άννα Βαγενά. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας στη πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα προτείνει για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ την Όλγα Γεροβασίλη.

Εξάλλου στη θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα προτείνει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στη θέση του διευθυντή της ΚΟ θα προτείνει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, με αναπληρωτή τον Κώστα Βασιλάκη, ενώ αντιπρόεδρο της Βουλής τον Δημήτρη Βίτσα. Νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.