Μια μουσική συνάντηση Αχαιών, βασισμένη σε ένα ποίημα ενός λογοτέχνη που θεωρείται από τις σημαντικότερες μορφές του αισθητισμού και της νεορομαντικής σχολής, μπορεί να γεννήσει υπέροχα πράγματα για το μουσικό μας αυτί και να μας ταξιδέψει. 

Μιλάμε για τη συνάντηση των Ulaloum Street Show Band και την ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση που συνεργάστηκαν και προχώρησαν στη μελοποίηση ενός ποιήματος του Ναπολέων Λαπαθιώτη, το "Προσμένω Πάλι", ένα τραγούδι που ανήκει στην σειρά ποιημάτων που έχει μελοποιήσει ο μαέστρος Γιώργος Μπαμπαράκος και το ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση μαζί με τη μουσική των Ulaloum. 

Οι Ulaloum είναι η μπάντα που αποτελείται από νέα παιδιά - μουσικούς που προέρχονται από το Αίγιο, τα Καλάβρυτα και την Ακράτα και οι οποίοι πριν από ένα χρόνο είχαν βραβευτεί στο Λουξεμβούργο ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα. Έχουν πάρει μέρος σε δεκάδες εκδηλώσεις, shows και events, ενώ συμμετείχαν στην τελετή της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού το 2019. 

Τα μέλη της ομάδας είναι: Βουρλιώτης Πρόδρομος, Μίχαλος Δημήτρης (τρομπέτα), Μαντάς Θεόδωρος (φιλικόρνο), Μπαμπαράκου Μυρτώ, Στεφανοπούλου Φωτεινή (Άλτο σαξ), Σπανόπουλος Τιμολέων (Τενόρο σαξ), Ασημακόπουλος Σπύρος (τρομπόνι), Αργάνης Χάρης (Τούμπα), Ασημακόπουλος Χρήστος (Ντράμς).

Η Μαρία Ρούτση από την δική της πλευρά είναι μία νεαρή ερμηνεύτρια με σπουδαία φωνή που έχει γεννηθεί στην Πάτρα και έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο της Κύπρου με την Λία Βίσση. 

Από το 2005 συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς, ερμηνεύοντας τραγούδια κυρίως από το φάσμα της έντεχνης και λαϊκής μουσικής, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με τον Λ. Χαλκιά, την Α. Μάνου, τη Ρ. Αντωνοπούλου, το Μ. Ανδρουλιδάκη, τους KollektivA στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας,  καθώς επίσης στο SummERTime 2018 της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ενώ έχει συνεργαστεί και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην παράσταση του "Η ζωή του Γαλιλαίου, σε μουσική του Διονύση Τσακνή. 

Στην ηχογράφηση του "Προσμένω πάλι" συμμετείχαν επίσης οι Κέλυ Κατσιούλη (φλάουτο) ο Χρήστος Παγκόπουλος (ντραμς) Κώστας Παγκόπουλος (μπάσο). Την επιμέλεια και τη διεύθυνση της ομάδας έχει ο Γιώργος Μπαμπαράκος.


ΠΡΟΣΜΕΝΩ ΠΑΛΙ