Το National Geographic, το διάσημο ταξιδιωτικό - ερευνητικό περιοδικό, προχώρησε σε μία ειδική έκδοση για επιλεγμένους χώρους - μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς. 

Ο τίτλος της ειδικής αυτής έκδοσης είναι World Heritage Journeys EUROPE Explore European History and Culture και στη λίστα υπάρχουν 33 επιλεγμένοι χώροι, ανάμεσα στους οποίους και η δική μας Αρχαία Ολυμπία.

Είναι μια ακόμα διεθνή αναγνώριση τόσο της ιστορικότητας όσο και της αυθεντικής ομορφιάς του τόπου για την Ολυμπία η παρουσίαση στην ειδική έκδοση του National Geographic και της UNESCO με τίτλο «Περιηγήσεις στα Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ευρώπης» («World Heritage Journeys Europe Explore European History and Culture») μαζί με άλλους 33 επιλεγμένους χώρους – Μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ευρώπης.

Πρόκειται για μία διεθνή καμπάνια της Unescο αφιερωμένη στα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τον βιώσιμο περιηγητικό τουρισμό. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα το οποίο είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ως άξονα το διαδικτυακό κόμβο «World Heritage Journeys», (http//visitworldheritage.com/en/eu).

Μέσω του ολοκληρωμένου αυτού προγράμματος, προσκαλούνται οι επίδοξοι ταξιδιώτες να ακολουθήσουν τέσσερις διαδρομές πολιτιστικής κληρονομιάς – την αρχαία, την ρομαντική, την βασιλική και την υπόγεια Ευρώπη, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να διηγηθούν συναρπαστικές ιστορίες από την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Ευρώπης.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος συνεργάζεται σταθερά και αδιάλειπτα με την UNESCO και την National Geographic, τα τελευταία δύο χρόνια στην δημιουργία εμπνευσμένου, έγκυρου και ποιοτικού περιεχομένου που αφορά στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας και ευρύτερα την Ηλεία με σκοπό την προσέλευση επισκεπτών από όλες τις περιοχές του πλανήτη, στοχεύοντας ειδικά στις μεγάλες αγορές της Κίνας και της Βόρειας Αμερικής.