Σε μια εποχή που τα social media μονοπωλούνται από influencers που αποσπούν χιλιάδες likes δίνοντας συμβουλές για το πώς να ντυθούμε, μια ανάρτηση από την Πτολεμαϊδα για τα …κουκούτσια των φρούτων μετρά περισσότερα από 10.000 Like, 8.500 Share και περισσότερα από 500 σχόλια θαυμασμού!

Υπεύθυνη για το ποστ είναι οι ιδρυτές του THE OLD PARK Project, ενός καφέ το οποίο έδωσε ζωή στο παλιό πάρκο της Πτολεμαΐδας. Η ανάρτηση που ξεκινά κάπως έτσι «Μπορώ να σας ζητήσω μια εξυπηρέτηση;» έγινε στις 7 Ιουλίου στην σελίδα του καφέ στο Facebook. Έκτοτε την είδαμε στο timeline μας πολλές φορές αφού μοιράζεται ακόμα και σήμερα.

Το ποστ αναφέρεται στον λόγο που δεν πρέπει να πετάμε τα κουκούτσια από τα φρούτα τα οποία καταναλώνουμε, στον κάδο απορριμμάτων. Κουκούτσια από ροδάκινα, βερίκοκα, και φρούτα όλων των ειδών, τα οποία μπορούμε να βρούμε σε αφθονία στην αγορά. Ο λόγος; Πάρα πολύ απλός και ταυτόχρονα ιδιαίτερα σημαντικός.

Η ανάρτηση έχει ως εξής: "Μπορώ να σας ζητήσω μια εξυπηρέτηση; Σας παρακαλώ πολύ , αν τρώτε φρούτα, μην πετάτε τους σπόρους και τον πυρήνα τους,  αφήστε τους να στεγνώσουν και να τους κρατήσετε σε μια σακούλιτσα ή σε μια τσάντουλα στο αυτοκίνητο σας ...

Όταν βγείτε με το καλό, έξω στο δρόμο, πετάξτε τους έξω από το παράθυρο σε σημεία όπου δεν υπάρχουν δέντρα... Οπουδήποτε ...!!!! Τουλάχιστον έναν σπόρο πετάξτε και μετά ξεχάστε το ... θα φροντίσει η μητέρα φύση !!!!

Στη Μαλαισία, την ταϊλάνδη και άλλες ασιατικές χώρες έχουν αποδεχθεί αυτή την ιδέα και τώρα έχουν παντού φρούτα. Ας μην κάνουμε την εξαίρεση !!!

Γι' αυτό όπως κάνουμε εμείς εδώ στο The Old Park Project στην Πτολεμαΐδα ... αλλά και πολλοί άλλοι ... Πετάμε όλα τα κουκούτσια ξανά εκεί που ανήκουν στο ΧΩΜΑ και ΠΟΤΕ στους πλαστικούς κάδους ...Θα δείτε και μόνοι σας το κουκούτσι που πετάξατε πριν 3 χρόνια να βγάζει καρπούς !!!!
Και αυτόματα θα το αγαπήσετε σαν δικό σας δημιούργημα ...Συμβαίνει ... Πίστεψτε μας !!!!".