Η Πάτρα έχει μέσα της μία κουλτούρα που υποβόσκει στην συνείδηση της ως αποτέλεσμα των διαφορετικών ρευμάτων που φέρνουν σε αυτή τη πόλη οι φοιτητές, ρεύματα που συνθέτονται μεταξύ τους, συγκρούονται πολλές φορές και αναδεικνύουν έναν ξεχωριστό και δικό της πολιτιστικό χαρακτήρα που διαμορφώνεται συνεχώς, μεταβάλλεται και εξελίσσεται. 

Το τελευταίο παράδειγμα που επιβεβαιώνει τα παραπάνω το είδαμε ή μάλλον το ακούσαμε στο καλλιτεχνικό όνομα Galatea και σε ένα τραγούδι που ανέβασε στο youtube, το "Grief to Grace". Η Galatea, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε είναι μία κοπέλα που σπουδάζει στην Πάτρα Ιατρική και προέρχεται από την Κύπρο. 

Το κανονικό της όνομα είναι Γαλάτεια Γεωργίου και κρίνοντας από το τραγούδι που ανέβασε σε μουσική και στίχους δικούς της πρόκειται για ένα νεαρό κορίτσι που έχει μεγάλο ταλέντο. Το τραγούδι μιλάει για τη χάρη της θλίψης, σκιαγραφώντας μέσα από τους στίχους ένα μονοπάτι στο οποίο η θλίψη μπορεί να οδηγήσει στην προσευχή που δεν είναι άλλη από τη δύναμη της πίστης. 

Όλο αυτό η Galatea το τραγουδάει με έναν απαλό τρόπο, σε μία σύνθεση που ξεχωρίζει ο ήχος της κιθάρας και η βελουδένια της φωνή. Η Γαλάτεια Γεωργίου, πέρα από το ταλέντο που έχει στη μουσική, είναι ένα κορίτσι που έχει μια πηγαία καλλιτεχνική φύση, κρίνοντας από το γεγονός ότι ασχολείται με διάφορες μορφές τέχνης, όπως για παράδειγμα η ποίηση ή φωτογραφία. 

Το βίντεο που έχει ανέβει στο youtube έχει εξίσου έντονες εικόνες, όπως και οι στίχοι του τραγουδιού και είναι σκηνοθετημένο από τον Griseldo Ndoka. Έχει γυριστεί, μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει στο υπέροχο και μαγικό δάσος της Φολόης, στην Ηλεία. Η παραγωγή είναι από τον Vasili Papazoto, το artwork του Mariou Thrasyvouloy, ενώ η μείξη από τον Saki Basta. 

To τραγούδι μπορείτε να το βρείτε και στη σελίδα του facebook "Inside My Introvert Mind", εκεί όπου βλέπουμε να έχει ανεβάσει παλιότερα και ένα ακόμα τραγούδι το "Night Burns". 


Galatea - Grief To Grace