Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οι δυο αξιωματούχοι είχαν την καθιερωμένη, εθιμοτυπική επαφή που πραγματοποιείται, παγίως, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Άμυνας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ανάρτησε μια φωτογραφία με τον νέο υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Πάιατ -που προ ημερών συνεχάρη θερμά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη- εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τόνισε πως είναι βέβαιος ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας του θα εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας».

Ο Τζέφρι Πάιατ προσέθεσε ότι αυτή η συνεργασία είναι και το θεμέλιο της εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα «ως ένας πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Να σημειωθεί ότι στη φωτογραφία ο κ. Πάιατ εικονίζεται να κρατά μια πατερίτσα, λόγω του πρόσφατου ατυχήματος που είχε με το ποδήλατό του.