Η συλλεκτική αφίσα του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας 2019 - Θεσμός Αρχαίου Δράματος που διοργανώνει και φέτος ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Πάτρας, φέρνοντας μας για ένα ακόμα καλοκαίρι υψηλής ποιότητας παραγωγές, είναι έτοιμη. 

Πρόκειται για την αφίσα της παράστασης του "Οιδίπους επί Κολωνώ", με πρωταγωνιστή τότε στον ρόλο του Οιδίποδα, τον μεγάλο μας αείμνηστο ηθοποιό, Δημήτρη Παπαμιχαήλ. 

Η παράσταση είχε ανέβει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας στις 17 και 18 Αυγούστου του 1998, πριν από 21 χρόνια δηλαδή, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Πάτρας 1998 - Θεσμός Αρχαίου Δράματος. Το εξίσου ενδιαφέρον ήταν ότι σκηνοθέτης της παράστασης αυτής ήταν ο σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρος Τσακίρης. 

Η φωτογραφία είναι τμήμα της αυθεντικής αφίσας της παράστασης και προέρχεται από το ιστορικό αρχείο του Φεστιβάλ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φετινή πρεμιέρα του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, με τον "Οιδίπους Τύραννο" σε μία παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη και σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.