Μια απόφαση της Περιφέρειας από την Παρασκευή αναμένεται να δώσει μία μικρή ανάσα στο Αίγιο και στο πρόβλημα των σκουπιδιών, χωρίς όμως να είναι αυτή η απαιτούμενη μόνιμη και οριστική λύση για να πρόβλημα που πλέον απειλεί σοβαρά την δημόσια υγεία των πολιτών της γειτονικής πόλης. 

Η απόφαση αυτή αναφέρεται σε άμεση συγκομιδή οχτώ τόνων σκουπιδιών από τα χιλιάδες απορρίμματα που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους και στις γειτονιές της πόλης. Μάλιστα με βάση την απόφαση αυτή που αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα οι οχτώ αυτοί τόνοι θα μοιραστούν ανά δύο σε τέσσερις συνολικά πόλεις. 

Στο Ναύπλιο, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και στην Βόνιτσα. Παράλληλα, εξετάζονται και άλλες πόλεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια για απεμπλοκή του Αιγίου από τα σκουπίδια που το έχουν ζώσει, όπως για παράδειγμα η Κοζάνη, χωρίς όμως για την ώρα να υπάρχει κάποια εξέλιξη πάνω στο θέμα. 

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, έχοντας κάνει μία σωρεία επαφών και συζητήσεων, με φορείς και δημάρχους άλλων πόλεων για το θέμα των σκουπιδιών, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, τονίζοντας ότι ουσιαστικά κανείς από τους κρατικούς μηχανισμούς δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον για να βρεθεί μία λύση. 

Η κατάσταση είναι γεγονός ότι έχει φτάσει σε ένα αδιέξοδο. Οι οχτώ τόνοι σκουπιδιών μπροστά στους δεκάδες τόνους που έχουν συγκεντρωθεί όλο αυτό το διάστημα στο Αίγιο, είναι ψύλλοι στα άχυρα.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συλλόγων της Αιγιάλειας αποφάσισε στη συνεδρίαση που έγινε τη διοργάνωση Παναιγιάλειου Συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για την αφόρητη κατάσταση που έχει προκύψει λόγω του ελλείμματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Δήμου.

“Καλούμε τους Αιγιαλείς σε πάνδημη συμμετοχή την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Αίγιο, στη πλατεία Αγίας Λαύρας και τους Φορείς και Συλλόγους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση και συμμετοχή των μελών τους”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.