Το 4ο Artwalk της Πάτρας ολοκληρώθηκε και χάρισε στην πόλη 10 ακόμα υπέροχες τοιχογραφίες από μεγάλους καλλιτέχνες του εξωτερικού που ήρθαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα αποκλειστικά για το Διεθνές Street Art Festival.

Στόχος του φετινού φεστιβάλ ήταν η εξωστρέφεια για αυτό και η πλειοψηφία των street artists που επιλέχτηκαν για να πάρουν μέρος σε αυτό από την επιτροπή της Art In Progress, ήταν γνωστά ονόματα του εξωτερικού που έχουν δημιουργήσει σημαντικά έργα τέχνης σε διάφορες πόλεις του κόσμου, με την Πάτρα να συγκαταλέγεται πλέον στις πόλεις αυτές. 

Οι 10 καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο φετινό Artwalk, δημιούργησαν 10 υπέροχες τοιχογραφίες, δίνοντας μια γεύση από την τέχνη τους και ανεβάζοντας ένα ακόμα επίπεδο την αισθητική της Πάτρας, εδραιώνοντας ταυτόχρονα την θέση της ως "πρωτεύουσα" και επίκεντρο της street art όλης της επικράτειας.

Η Πάτρα μέσα από το φετινό Artwalk έγινε ακόμα περισσότερο πολύχρωμη ως πόλη, με τοιχογραφίες που η κάθε μία έχει το δικό της ύφος, περνώντας ξεχωριστά μηνύματα προς τα έξω. 

Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν το φετινό φεστιβάλ, οι Πατρινοί και οι φίλοι του Διεθνούς Street Art Festival Patras θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να πληροφορηθούν, μέσα από την ξενάγηση που διοργανώνει η Art In Progress και ο Κλεομένης Κωστόπουλος, την Κυριακή στις 21 Ιουνίου, σε έναν μεγάλο περίπατο στις τοιχογραφίες της Πάτρας. 

Για την ώρα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι αυτό: Ένα τεράστιο μπράβο στους καλλιτέχνες του 4ου Διεθνούς Street Αrt Festival Patras για τα υπέροχα έργα τους, αλλά και στους εθελοντές της Art In Progress που όλο αυτό το διάστημα έτρεχαν για κάθε λεπτομέρεια που αφορούσε το φεστιβάλ και που φυσικά χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να γίνει αυτή η διοργάνωση που αυτά τα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας της μας έχει μάθει να κοιτάμε και να σηκώνουμε "ψηλά το κεφάλι". 

Ας θυμηθούμε τα έργα των 10 καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο 4o Διεθνές Street Art Festival Patras. 


JDL Street Art - Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου 26


Taquen - Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου


AFK Street Art - Κανάρη 20


a Squid called Sebastian - Παντοκράτορος 111


ecb hendrik beikirch - Φαβιέρου 19


Bumblebee Loves You - Χαριλάου Τρικούπη 32-36


KLE - Αγίας Σοφίας 18


Mike Makatron Art - Αλέκου Λασκάρεως 102


Millo - Στρυμόνος 6


GERA 1 - Κορίνθου 161

Το πρόγραμμα της ξενάγησης

Το πρόγραμμα της ξενάγησης έχει ως εξής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Art in Progress:

"Τo 4o International Street Art Festival Patras │ ArtWalk 4 ολοκληρώνεται και μας προσκαλεί στο ArtWALK, τον μεγάλο περίπατο στις τοιχογραφίες της πόλης!  Θα γνωριστούμε μεταξύ μας και όλοι μαζί θα γνωρίσουμε τα μοναδικά έργα και τους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε φέτος!

10 νέες τοιχογραφίες με διαφορετικές προσεγγίσεις και τεχνικές φωτίζουν ήδη τον ιστό της πόλης και η υπαίθρια γκαλερί street art της Πάτρας μεγαλώνει και γίνεται σημείο αναφοράς εντός και εκτός Ελλάδας! Και εμείς διατηρούμε αμείωτο τον ενθουσιασμό μας για συνεργασίες και νέες ιδέες για επιπλέον δράσεις για τη διάδοση της σύγχρονης τέχνης!

- Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 στις 18.00 δίνουμε ραντεβού στην Ελευθ. Βενιζέλου στο ύψος της Γοργοποτάμου (parking LIDL) για να ξεκινήσουμε την μεγάλη μας βόλτα!

- Στις 18.10 ο δικός μας καλλιτεχνικός διευθυντής KLE Kleomenis Kostopoulos, μας ξεναγεί στο Heart Whole στην οδό Ιωνίας 113 – 115.

- Στις 18.30 θα είμαστε μπροστά από τον μαγικό κήπο του Αυστραλού Mike Makatron Art (Ελευθ. Βενιζέλου και Αλ. Λασκάρεως) με τίτλο Yayas Garden.

- Λίγο πριν τις 19.00 θα μας βρείτε στην Χαριλάου Τρικούπη 32-36 μπροστά από το έργο του Αμερικανού Bumblebee Loves You που ξύπνησε το παιδί μέσα μας.

-  Λίγο μετά τις 19.00 θα μας βρείτε στην Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου 26 όπου θα θαυμάσουμε από κοντά το έργο της Ολλανδής JDL Street Art με τίτλο Alone Together που άνοιξε τις εργασίες του φεστιβάλ για φέτος.

-  Στις 19.15 θα είμαστε μπροστά από το έργο του Zamie στην οδό Μαιζώνος 271.

-  Στις 19.20 θα είμαστε μπροστά από το έργο του Markosian στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Σαχτούρη. 

-  Στις 19.25 σταματάμε μπροστά από το έργο του Νορβηγού AFK Street Art με τίτλο Float που αποτελεί μία από τις τοιχογραφίες με σαφή κοινωνικοπολιτική αναφορά και έναν συμβολικό αριθμό γροθιά στο στομάχι του σύγχρονου κόσμου.

-  Στις 19.35 επιβιβαζόμαστε στο τρένο με προορισμό την Αγυιά! Χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε τη διαδρομή!

- Στις 20.00 κάνουμε στάση στην οδό Στρυμώνος στον αριθμό 6 στην εκπληκτική τοιχογραφία του Millo με τίτλο Blue Τrail.

-  Στις 20.35 γνωρίζουμε το έργο του KLE στην Αγίας Σοφίας στον αριθμό 18 με τίτλο Mediterranean με αναφορά στους Μεσογειακούς παράκτιους Αγώνες II Mediterranean Beach Games, Patras 2019 που διοργανώνει η Πάτρα στα τέλη Αυγούστου.  

-  Στις 20.50 θα είμαστε μπροστά στην εκπληκτική τοιχογραφία του ecb hendrik beikirch που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Germany in Greece και του Goethe Zentrum Patras.

- Η βόλτα μας ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 21.00 στην Κορίνθου στο ύψος της Βαλτετσίου μπροστά από το έργο του ταλαντούχου GERA 1. Εκεί οι νικητές του διαγωνισμού θα παραλάβουν τα δώρα τους και θα μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις! Θα κλείσουμε την αυλαία με χαμόγελα και ιδέες για το ArtWalk 5! Σας περιμένουμε!".