Στη λαμπερή Τελετή Απονομής των Event Awards 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Markou Wine Museum, την περασμένη Τετάρτη 10 Ιουλίου, τιμήθηκαν οι δημιουργοί και διοργανωτές των πιο επιτυχημένων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα μας την περασμένη χρονιά. Το TEDxPatras απέσπασε τις σημαντικότερες διακρίσεις στην κατηγορία των συνεδρίων για το TEDxPatras που διοργάνωσε στην Πάτρα, στις 3 Νοεμβρίου 2018 με τίτλο «VALUES».

Σύσσωμη η αγορά των θεματικών εκδηλώσεων της χώρας μας, με περισσότερα από 500 υψηλόβαθμα στελέχη από ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, έδωσε δυναμικό παρών στην Τελετή Απονομής, επιβεβαιώνοντας την σταθερή πίστη και αισιοδοξία της αγοράς για την πορεία και ανάπτυξη του κλάδου. Την τελετή προλόγισε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων Ανδρέας Τσιλιφώνης, Πρόεδρος της PACT-Ένωση Παραγωγών Έργων Επικοινωνίας και Executive Producer της Central Athens Film Productions. Ο Ανδρέας Τσιλιφώνης τόνισε ότι το κάθε βραβείο φέτος είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς βραβεύεται μόλις το 35% των συμμετοχών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητούμενα της Κριτικής Επιτροπής, όπως το πώς ενσωματώθηκαν οι νέες τεχνολογίες μέσα στο user experience.


Το «TEDxPatras 2018 - Values» απέσπασε το χρυσό βραβείο (Gold) στην υποκατηγορία «Διεθνή Συνέδρια» της κατηγορίας «Best Conferences». Πρόκειται για κατηγορία που περιλαμβάνει είτε μία σύντομη συνάντηση 10 ατόμων, είτε extravaganza χιλιάδων συνέδρων που διαρκεί αρκετές ημέρες, καθώς επί της ουσίας απαιτείται ο ίδιος βαθμός προσήλωσης στη λεπτομέρεια τόσο στο σχεδιασμό του περιεχομένου, όσο και σε επίπεδο διοργάνωσης. Η διοργάνωση αναδείχθηκε ως το καλύτερο διεθνές συνέδριο της χρονιάς, γιατί προήγαγε τους σκοπούς του TEDxPatras και προσέφερε πολύτιμες εμπειρίες σε συμμετέχοντες και συνέδρους.

Η Τελετή Απονομής επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη στους εκπροσώπους του TEDxPatras καθώς η ίδια εκδήλωση απέσπασε το πλατινένιο βραβείο (Platinum) στην ενότητα των συνεδρίων κερδίζοντας την υψηλότερη βαθμολόγηση από όλα τα conferences. Τα βραβεία για την ομάδα του TEDxPatras έλαβαν ο Γιάννης Αλτανόπουλος και ο Πέτρος Ψωμάς αναφέροντας: «Ευχαριστούμε την επιτροπή των Eventawards που μας δίνει την ευκαιρία και την ιδιαίτερη πρόκληση να συνεχίζουμε τον σκοπό των TEDx events. Πιστεύουμε στους ανθρώπους, στις ιστορίες, στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Αυτό το βραβείο απονέμεται στην ομάδα του TEDxPatras 2018 και στους 120 εθελοντές του, στους χορηγούς, στους ομιλητές, στον παρουσιαστή, στους θεατές και σε όλους τους συντελεστές που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που επί τέσσερα χρόνια στηρίζουν το TEDxPatras. Ξέρετε από events και τα events δεν θα υπήρχαν αν δεν υπήρχαν πολλοί με διαφορετικούς ρόλους. Το μεγάλο ευχαριστώ είναι που ο καθένας παίζει τον δικό του ρόλο με απόλυτο σεβασμό και στον ρόλο των υπολοίπων».

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook & YouTube. Η Τελετή  Απονομής πλαισιώθηκε από ένα street food festival, όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν γευστικό street food από τα food trucks, δοκίμασαν δροσιστικά ποτά υπό τους ήχους live μπάντας, έπαιξαν παιχνίδια και έβγαλαν φωτογραφίες στο ειδικά διαμορφωμένο photobooth, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά στη διοργάνωση που κατάφερε να αποτελεί πλέον θεσμό.