Μπορεί το κυκλαδίτικο στοιχείο να υπάρχει στην Πάτρα; Μην βιαστείτε να απαντήσετε «όχι»!

Γιατί υπάρχει ένα σημείο και μάλιστα μια ταράτσα, συγκεκριμένα, που έχει την αύρα και το χρώμα των Κυκλάδων, τι κι αν βρίσκεται σε στεριανό έδαφος.

Δεν θα το πιστεύαμε ούτε εμείς όμως είναι αληθινό. Μια μαγευτική, νησιώτικη και άκρως καλοκαιρινή ταράτσα υπάρχει και ξεχωρίζει στην περιοχή των Δεμενίκων.

Ο Βασίλης και η Χρύσα έχουν καταφέρει να φέρουν ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί στην ταράτσα τους!

Σίγουρα το μεράκι τους και οι καλλιτεχνικές τους ανησυχίες είναι εμφανείς σε όλα τα σημεία του χώρου. Το λευκό και το μπλέ είναι τα χρώματα που κυριαρχούν, ενώ υπάρχουν παντού κατασκευές με θαλασσόξυλα. Αυτό βέβαια που κλέβει την παράσταση είναι το νησί, μια σύνδεση με ξύλα και πέτρες που έχουν χρωματίσει και μετατρέψει σε σπίτια… Και όλα αυτά είναι φτιαγμένα από τους ίδιους!


Όλο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια δημιουργική πρόταση – πρόκληση για όλους εμάς που έχουμε ταράτσες (είτε σε πολυκατοικίες ή μονοκατοικίες). Βέβαια τέτοια  έργα εμείς μπορεί να μην καταφέρουμε  να κάνουμε,  όμως μπορούμε με δική μας έμπνευση να δημιουργήσουμε πιο απλά πράγματα και να μετατρέψουμε τους χώρους αυτούς σε οάσεις του καλοκαιριού, όπου θα μπορούμε να τους χαρούμε με τους φίλους και τους γείτονες, όπως κάνουν και ο Βασίλης και η Χρύσα…