Ακόμη και η ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, κούραση, ζαλάδα, δυσκοιλιότητα και εκνευρισμό. Όταν η αφυδάτωση αποτελεί μια σταθερή κατάσταση, οδηγεί σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ξηρό δέρμα, μυϊκές κράμπες, πόνο στις αρθρώσεις, μειωμένο μεταβολισμό, υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξημένη πείνα. Έτσι, το νερό εκτός από απαραίτητη πηγή ζωής, είναι βασικό και για την ομορφιά του δέρματός σας.

Παράλληλα με το να πίνετε πολύ νερό (η ποσότητα που χρειάζεστε καθορίζεται από παράγοντες όπως το βάρος σας και η σωματική σας δραστηριότητα), πρέπει να καταναλώνετε και τροφές που ενισχύουν την ενυδάτωση του οργανισμού σας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ας δούμε, λοιπόν, πέντε τροφές που ενυδατώνουν εκ των έσω τον οργανισμό σας.

Καρπούζι -  Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, έχει 91.5% περιεκτικότητα σε νερό, προσφέροντάς σας ταυτόχρονα απόλαυση και ενυδάτωση. Είναι καλή πηγή καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Α και είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, ένα συστατικό με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Αγγούρι - Με 96.7% περιεκτικότητα σε νερό, τα αγγούρια αποτελούν το καλύτερο λαχανικό όσον αφορά στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Μαρούλι - Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά του είναι η βιταμίνη Α και το κάλιο. Ωστόσο, με περιεκτικότητα 95% σε νερό, μια μεγάλη σαλάτα με μαρούλι είναι ό,τι χρειάζεστε για τις ζεστές ημέρες.

Ραπανάκι - Πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο και φτωχό σε θερμίδες. Η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το το 95.3%.

Φράουλα - Ίσως το πιο σημαντικό διατροφικό χαρακτηριστικό της φράουλας να είναι τα αντιοξειδωτικά της, και ιδιαίτερα ορισμένες φαινολικές ενώσεις, με κυριότερες την ανθοκυανίνη και την ελλαγιτανίνη. Παράλληλα, ενυδατώνει τον οργανισμό, αφού έχει 92% περιεκτικότητα σε νερό.