Αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Πόλη μας, γενέτειρα του στιχουργού του Ολυμπιακού ύμνου Κωστή Παλαμά, η προσπάθεια που καταβάλλεται σε Διεθνές επίπεδο από τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και αγνούς λάτρεις του Ολυμπισμού  η ομόφωνη ψήφιση  από το Δ. Σ. της I. C. G. (International Children Games) να υποστηριχθεί η προσπάθεια, να αναδειχθεί ο Ολυμπιακός Ύμνος του Κωστή Παλαμά ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Αυτό επετεύχθη μετά από δυναμική παρουσίαση της πρότασης του Δημοτικού Συμβούλου και μέλος της Διεθνής Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων συμπολίτη μας Τζανάκο Νικόλαο, η οποία συνοδεύτηκε από σχετική επιστολή του συλλόγου ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ.

Θα υπογραφεί σχετική απόφαση και θα κοινοποιηθεί σε διεθνές επίπεδο και στην Ελλάδα, γεγονός που συμβάλει στην εκπλήρωση του στόχου του Συλλόγου για την καθιέρωση της Πάτρας ως Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου, μία κατάκτηση που θα την προβάλει  και θα την   αναδείξει σε Διεθνές επίπεδο. 

Επίσης το βιβλίο του καθηγητή Θ. Μαλλιά για τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ και τον ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ το οποίο προβάλει τον Ολυμπιακό Ύμνο, την Ελλάδα την Πάτρα  και το Μεσολόγγι, προσφέρθηκε σε ειδική τελετή στο Δήμαρχο της UFA RUSSIA κ. Ulfat Mustafin, ο οποίος ενθουσιάστηκε με το επιμορφωτικό και πολιτιστικό του περιεχόμενο και συγχρόνως με την ενημέρωση του αιτήματος εκδήλωσε με αποφασιστικότητα την διάθεση στήριξης.

Οι σχετικές σημαντικές αποφάσεις για την UNESCO  θα αποσταλoύν  και στον συγγραφέα του βιβλίου προκειμένου να συμπεριληφθούν στην επόμενη έκδοση του βιβλίου.

Τα μέλη της επιτροπής της I. C. G. προέρχονται από τις χώρες: Ρωσία, ΗΠΑ, Καναδά, Σλονάλβενία, Ελλάδα, Γερμανία, Ταϊβάν, Ν. Κορέα, Αυστρία, Ελβετία, Ισραήλ, Σκωτία.