Ανοίγουν ξανά σήμερα Κυριακή (14/07) οι κάλπες των εθνικών εκλογών 2019 προκειμένου να συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία στο 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων, στο 35ο δημοτικό σχολείο στα Εξάρχεια, από όπου εκλάπη η κάλπη την Κυριακή της 7ης Ιουλίου.

Το χρονικό του περιστατικού στα Εξάρχεια

Το περιστατικό που όπως προαναφέρθηκε εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή σημειώθηκε στην οδό Κωλέττη 34. Συγκεκριμένα, τρία λεπτά πριν κλείσει το εκλογικό κέντρο τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο εκλογικό τμήμα και επιχείρησαν να σπάσουν την κάλπη με βαριοπούλα. Εν συνεχεία την άρπαξαν και τράπηκαν σε φυγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της ίδιας ημέρας οι δράστες έκαψαν την κάλπη.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Καλποθήρες εμπρηστές», με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Πληροφοριακά, μέχρι την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση στα Εξάρχεια είχαν ψηφίσει 207 πολίτες σε σύνολο 545 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα με την συμμετοχή να εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα μικρή.