Οι "Δρόμοι της Θάλασσας" είναι δύσκολη όμως μπορούν να οδηγήσουν στην πραγματική ευτυχία και στο ουσιαστικό νόημα της ζωής, αρκεί να συνεχίσεις να τους διαβαίνεις, ξεπερνώντας τα κύματα, τα τέρατα και τις σειρήνες που ενδεχομένως να βρεις μπροστά σου. 

Στην ομώνυμη έκθεση όμως που διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας στο πλαίσιο των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή, μπορεί να πάει κανείς εύκολα, εκεί στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, στην οδό Μαιζώνος. 

Μία έκθεση όπου μπορεί κάποιος να δει μέσα από τα έργα που φιλοξενούνται εκεί να αναδύεται από τον... βυθό της θάλασσας η αξία της εικαστικής τέχνης της Πάτρας, μιας πόλης που έχει τη δική της κουλτούρα και ένα πολιτισμό στην νοοτροπία της που σκιαγραφείται κάθε φορά με διάφορες μορφές έκφρασης και τρόπους. 

Στην περίπτωση της έκθεσης αυτής η κουλτούρα και η τέχνη της Πάτρας αποτυπώνεται πάνω στον καμβά μέσα από την δουλειά έμπειρων και νεαρών καλλιτεχνών της πόλης που παρουσιάζουν τα έργα τους, αναδεικνύοντας ο καθένας με τον δικό του ύφος το θέμα και τους δρόμους μιας θάλασσας που έτσι και αλλιώς λούζει την αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Μια έκθεση που με την σειρά της λούζει με ελπίδα αυτή την πόλη για την αξία και το ταλέντο των καλλιτεχνών της. Όπως της Αγγελικής Παπαμιχαήλ, μια εκ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτή την έκθεση, η οποία ποζάρει με χάρη και χαμόγελα μπροστά από το έργο της. 

Αξίζει να περάσουμε μία βόλτα από την Δημοτική Βιβλιοθήκη.