Το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι αυτό που ξεκίνησε στην Γκουανκζού για την Πατρινή πρωταθλήτρια κολύμβησης, Νόρα Δράκου, που δίνει το παρών σε μία ακόμα μεγάλη, διεθνή διοργάνωση, έχοντας θέσει και αυτή τη φορά υψηλούς στόχους. 

Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού, έχοντας συμμετάσχει το 2011, το 2013, το 2015 και το 2017, στα παγκόσμια πρωταθλήματα του υγρού στίβου, με καλύτερη της στιγμή την 8η θέση που είχε πάρει το 2015 στα 50 μέτρα ύπτιο, φέτος θα αγωνιστεί στα 50 μ. και 100 μ. ελεύθερο, καθώς και στα 50 μ. ύπτιο.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η 27χρονη Πατρινή πρωταθλήτρια, υποστήριξε: «Αυτό της Γκουανκζού, θα είναι το πέμπτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα συμμετέχω και όπως και στις προηγούμενες συμμετοχές μου, οι προσδοκίες μου παραμένουν υψηλές.

Στόχος μου είναι πάντα μια υψηλή θέση και αν όχι η συμμετοχή μου σε έναν τελικό, να πλασαριστώ στην 10άδα. Φυσικά απώτερος σκοπός μου είναι να πιάσω από τώρα το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020, ώστε να απαλλαγώ από το άγχος και να προετοιμαστώ σωστά για το Τόκιο».

Αναφορικά με την προετοιμασία της ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης, τόνισε: «Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια, επειδή μεγαλώνω και το σώμα μου δεν ανταπεξέρχεται σε πολλά «φορμαρίσματα», έχουμε αποφασίσει με τον προπονητή μου, τον Άκη Οικονόμου, εφόσον έχω πιάσει τα όρια για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού, να μην ξεκουράζομαι μέσα στην χρονιά και να κάνω ένα «φορμάρισμα» στο τέλος.

Φέτος αυτό μας έχει βγει πολύ καλά και από τον Δεκέμβρη και μετά είμαι χωρίς τραυματισμούς και πορεύομαι με μια πολύ σωστή προπόνηση και μια πολύ σωστή επιβάρυνση. Θεωρώ ότι αν βρεθώ σε καλή μέρα, θα καταφέρω να πετύχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».


Η Νόρα Δράκου, αναφέρθηκε και στο επίπεδο της Παγκόσμιας κολύμβησης, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες κολυμβητές: «Το επίπεδο των ξένων κολυμβητών ήταν πάντα πολύ υψηλό. Στο εξωτερικό οι κολυμβητές είναι πιο επαγγελματίες από εμάς και έχουν πολύ περισσότερες παροχές στην διάθεσή τους, οικονομική βοήθεια, αλλά και υλικοτεχνική υποδομή.

Μπορεί και εμείς να είμαστε καλύτερα σε σχέση με 10 χρόνια πριν, όμως οι ελλείψεις συνεχίζουν να είναι τεράστιες. Θεωρώ πως όταν βρίσκεσαι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα πρέπει να τα βάζεις όλα στην άκρη και να κοιτάς στα μάτια οποιοδήποτε αντίπαλο. Το γεγονός ότι βρίσκεσαι κι εσύ εκεί, σημαίνει πως κι εσύ είσαι μέρος των καλών αθλητών και διεκδικείς ισάξια μια υψηλή θέση, έναν καλό χρόνο και οτιδήποτε έχεις θέσει ως στόχο».