H Μαρίνα Κωνσταντίνου έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Έγινε η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας, δείχνοντας ότι το ασθενές φύλο, όχι μόνο έχει θέση στην Εθνική μας Άμυνα, αλλά μπορεί να κατακτά και σημαντικούς ρόλους "κλειδιά". 

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι από την Πάτρα και έχοντας αποφασίσει να ασχοληθεί από μικρή με τα αεροπλάνα, είχε πίστη, αφοσίωση και συνέπεια, στον δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει, φτάνοντας να γίνει αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Κόρη του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου, που έχασε τη ζωή του στις κορυφές των Άνδεων, όταν είχε πάει για ορειβασία, πέρασε μία δύσκολη περίοδο, μετά τον χαμό του πατέρα της που είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία της Πάτρας και το πανελλήνιο. Ωστόσο, δεν έχασε την πίστη της για τον δρόμο που ακολουθούσε. 

Πλέον είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Είναι κάτι τιμητικό, όχι μόνο για την ίδια και για την οικογένεια της, αλλά για την Πάτρα. Μία είδηση που έκανε περήφανους τους Πατρινούς και τους έδωσε ένα λόγο να χαίρονται. 

Σε όσους μάλιστα γνωρίζουν την ίδια και την οικογένεια της σκόρπισε και συγκίνηση η είδηση αυτή. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του καθηγητή του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη που σε ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: "Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα έφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει από ψηλά. Ήλιοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξη της". 

*Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι κόρη της παιδιάτρου Ασπασίας Μούτου. Στην φωτογραφία ενώ παραλαμβάνει ως τεταρτοετής πλέον την τιμημένη σημαία της Σχολής Ικάρων.



Μαρίνα Κωνσταντίνου: Η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων - Καλοκαίρι not 15/7/2019 | OPEN TV