Συστατικά
  • 2 κιλά ώριμες κίτρινες ντομάτες, ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια
  • 2 μεγάλα ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • 1/2 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1/2 μεσαίου μεγέθους κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 8 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • 5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 της κούπας φρέσκο ​​άνηθο, χοντροκομμένο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Ψημένο ψωμί ολικής αλέσεως
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε ένα μπλέντερ, χτύπα την ντομάτα, τα μισά κομμάτια ροδάκινου, το αγγούρι, το κρεμμύδι και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Όσο χτυπάς ρίξε αργά το 1/4 του ελαιόλαδου και αλάτι. Ρίξε το μείγμα με την ντομάτα και τα ροδάκινα σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτο στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα ροδάκινα με τις ντοματίνια, τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια ξύδι. Ρίξε αλάτι και πιπέρι.
  • Χώρισε την παγωμένη σούπα σε πιάτα. Βάλτε μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο και προσθέσε τη σαλάτα με τα ροδάκινα και τα ντοματίνια. Σέρβιρε με το φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως.

Πηγή: tlife.gr