Την ευγνωμοσύνη του στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση για την αναγνώρισή του, εξέφρασε ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό.

«Εκ μέρους του λαού της Βενεζουέλας, ευχαριστώ τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση που αναγνωρίζει τον αγώνα μας για μια ελεύθερη Βενεζουέλα. Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, θα είναι αδιαμφισβήτητα ένας σπουδαίος Ευρωπαίος σύμμαχος στον αγώνα μας», έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Γκουαϊδό.


Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζει «τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

Το tweet του αντιπροέδρου των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με εγκωμιαστικά λόγια αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μέσω Twitter.


«Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επιδεικνύοντας ισχυρή ηγετική ικανότητα, ανακοίνωσε πως η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε στον λαό της Βενεζουέλας που πολεμά για την Ελευθερία», έγραψε ο Μάικ Πενς.