Η Χρύσα Παπά αποτελεί μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της.

Με συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, αλλά και με σπουδαίες συνεργασίες στο θέατρο, η ηθοποιός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πλούσιο βιογραφικό.

Εκτός από την υποκριτική, διδάσκει θέατρο σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.

Τις τελευταίες δύο σεζόν, την είδαμε να υποδύεται την αστυνόμο Τατιάνα Δαμιανού στο "Τατουάζ", μία σειρά που λάτρεψε το τηλεοπτικό κοινό.

Στο θέατρο πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Λωξάντρα", με την οποία θα περιοδεύσει, το φετινό καλοκαίρι, σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα στους σταθμούς της περιοδείας, είναι και η Πάτρα, αφού το έργο θα ανέβει στη σκηνή του Αρχαίου Ρωμαϊκού Ωδείου, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Η Χρύσα Παπά, με αφορμή την άφιξή της στην πόλη, μίλησε αποκλειστικά στο patrasevents.gr...


"Η Κλειώ είναι το αντίπαλο δέος της Λωξάντρας"

P.E.: Πρωταγωνιστείτε στη “Λωξάντρα”. Πείτε μου δυο λόγια για το έργο και τα μηνύματα που περνάει.

Χ.Π.: "Μιλάμε για ένα υπέροχο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, που αναφέρεται στη χρονική περίοδο 1874-1914. Διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη και σε κάποια άλλα χωριά, στη διάρκεια της παράστασης. Σε εμάς την απόδοση έχει κάνει ο Άκης Δήμου και το έργο αναφέρεται σε εκείνη τη χρονική περίοδο με όλα τα σημαντικά γεγονότα της εποχής. Ένα από αυτά είναι η σφαγή των Αρμενίων, αλλά φυσικά δεν επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Όλο το έργο είναι η Λωξάντρα και πως εκείνη βλέπει τη ζωή της και την οικογένειά της. Αυτό το έργο μιλάει πάρα πολύ για την αγάπη και το φαγητό και πως αυτό ενώνει τους ανθρώπους".

P.E.: Εσείς υποδύεστε την Κλειώ.

Χ.Π.: "Υποδύομαι την Κλειώ, τη μία από τις δύο κόρες της Λωξάντρας. Η μία είναι από το γάμο του Δημητρού με μια άλλη γυναίκα και ουσιαστικά μόνο η Κλειώ είναι δική της κόρη. Είναι η επαναστάτρια κόρη, το αντίπαλο δέος της Λωξάντρας. Είναι μία γυναίκα η οποία διαβάζει, πιστεύει στη μόρφωση, πιστεύει στον έρωτα και όχι στο συνοικέσιο. Είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να ανοίξει ένα δρόμο διαφορετικό για τον εαυτό της, όμως δεν το πετυχαίνει. Ωστόσο το καταφέρνει για την κόρη της".


"Έχουμε πολύ έντονη την έννοια της οικογένειας μέσα μας σαν λαός"

P.E.: Υπάρχουν σημεία που ταυτίζεστε με την ηρωίδα που υποδύεστε;

Χ.Π.: "Εγώ προσωπικά όχι. Δεν ακολουθώ αυτήν τη διαδικασία όταν δουλεύω και "χτίζω" κάποιους ρόλους, δηλαδή να ταυτιστώ ή να έχω κοινά σημεία. Ούτως ή άλλως πρόκειται για τη δημιουργία ενός άλλου χαρακτήρα".

P.E.: Γιατί θα προτείνατε σε κάποιον να δει την «Λωξάντρα»;

Χ.Π.: "Πρώτα απ' όλα γιατί είναι ωραίο να βλέπουμε θέατρο. Όσο για το συγκεκριμένο έργο, γιατί ο θεατής θα βιώσει πάρα πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Είναι γεμάτο από κωμικά και δραματικά στοιχεία, με πολύ γέλιο, πολύ κλάμα και πολλή συγκίνηση και ότι συναισθήματα μπορούν να γεννηθούν στους ανθρώπους, βλέποντας την παράσταση. Είναι ένα πλούσιο έργο από μόνο του και σίγουρα εμείς παρουσιάζουμε μια πολύ έντιμη παράσταση".

P.E.: Ο θεσμός της οικογένειας όπως περιγράφεται στην παράσταση, πιστεύετε υπάρχει ακόμα ή έχει χαθεί στις μέρες μας;

Χ.Π.: "Πιστεύω ότι στη βάση του υπάρχει ακόμη, αλλά δυστυχώς αρχίζει και διαβρώνεται όσο περνούν τα χρόνια. Παρόλα αυτά, έχουμε πολύ έντονη την έννοια της οικογένειας μέσα μας, σαν λαός και αντέχει ακόμα πιστεύω. Μπορούμε να διατηρήσουμε μια αντίσταση στη γενικότερη διάβρωση".


"Με γεμίζει χαρά, να μπορώ να μεταδίδω την αγάπη μου για το θέατρο στα νέα παιδιά"

P.E.: Σύντομα έρχεστε στην Πάτρα. Έχετε ξαναβρεθεί απέναντι από το κοινό της πόλης;

Χ.Π.: "Ναι έχω παίξει πολλές φορές στην Πάτρα. Το κοινό της πόλης είναι υπέροχο και θεατρόφιλο. Αυτήν την εικόνα έχω και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ".

P.E.: Τα τελευταία χρόνια διδάσκετε θέατρο σε παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου. Πώς είστε σε αυτόν το ρόλο και ποια είναι η σχέση σας με τους μαθητές σας;

Χ.Π.: "Είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ να κάνω και το γεγονός ότι έχω να κάνω με νέους ανθρώπους, είναι κάτι που με γεμίζει ευθύνη και πάρα πολύ μεγάλη χαρά, να μπορώ να μεταδίδω την αγάπη μου για το θέατρο στα νέα παιδιά".


"Η επιτυχία του "Τατουάζ" είναι ένας συγκερασμός πραγμάτων"

P.E.: Στην τηλεόραση σας απολαύσαμε για δύο σεζόν στο Τατουάζ, που έκανε μεγάλη επιτυχία. Ποια στοιχεία συνέβαλαν, κατά τη γνώμη σας, σε αυτό;

Χ.Π.: "Για μένα η επιτυχία του "Τατουάζ" είναι ένας συγκερασμός πραγμάτων, ξεκινώντας από ένα πολύ δυνατό σενάριο που είχαμε, συνεχίζοντας με το ότι το γύρισμα ήταν πολύ καλό, κινηματογραφικό και τέλος οι ηθοποιοί που είχε η σειρά".

P.E.: Ο ρόλος της Τατιάνας έκλεισε με την ίδια να εγκαταλείπει την Ελλάδα για χάρη του Τόνι. Σαν Χρύσα, θα κάνατε κάτι τόσο ακραίο για έναν έρωτα;

Χ.Π.: "Συνηθίζω να μη σκέφτομαι τι θα έκανα εγώ σε σχέση με το τι κάνει ένας ρόλος, δεν είναι αυτή η διαδρομή η δική μου. Είναι άλλο η Τατιάνα, άλλο εγώ".


"Η πυγμαχία είναι μία εξαιρετική άσκηση για το νου και το σώμα"

P.E.: Με αφορμή το Τατουάζ, μπήκε στη ζωή σας η πυγμαχία, με την οποία ασχολείστε ακόμα. Τι σας έκανε να αγαπήσετε αυτό το άθλημα;

Χ.Π.: "Μου πήγε πολύ αυτό το άθλημα. Έχω δύο εξαιρετικούς δασκάλους, τον Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και τη Νατάσσα Ποντίκα. Είναι πολύ δυναμικό και μία εξαιρετική άσκηση για το νου και το σώμα".

P.E.: Η νέα σεζόν που θα σας βρει;

Χ.Π.: "Προς στιγμήν, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι βρισκόμαστε σε περιοδεία με τη "Λωξάντρα" σε όλη την Ελλάδα και παρακάτω, θα δούμε".