Με έκπληξη και σοκ αντίκρισε νοικοκυριό στην κοινότητα Λαμπετίου λογαριασμό που εστάλη από την υπηρεσία ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ και χρεώνει τους σπιτονοικοκύρηδες με ένα υπέρογκο ποσό. Οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά πως έχουν καταναλώσει τόσο ρεύμα και η υπόθεση αναμένεται να λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης προκειμένου να δοθεί λύση.

Δυο είναι τα άτομα που διαμένουν στο «χρεωμένο» νοικοκυριό. Πρόκειται για μια κυρία μεγάλης ηλικίας και τον γιο της που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ταξιδεύει αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα τον περισσότερο καιρό στο σπίτι να διαμένει μόνο ένα άτομο.

Το θέμα της υπέρογκης κατανάλωσης ανέδειξε αποκλειστικά στην εφημ. «Πατρίς» ο γιος της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, Αυγερινός Ηλιόπουλος, που επισημαίνει πως δεν είναι εφικτό ένα νοικοκυριό με ένα μόνο άτομο –και κατά καιρούς δυο- να μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.

Όλα δείχνουν πως το ζήτημα θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς όπως είναι λογικό οι ιδιοκτήτες αρνούνται να πληρώσουν μια χρέωση 1740 ευρώ για τις 3179 kWh (σ.σ. κιλοβατόρες) που έχουν χρεωθεί και όπως υποστηρίζουν δεν έκαναν ποτέ. Πρόκειται για ένα λογαριασμό που αφορά 30 ημέρες καταγραφής της δαπανώμενης ηλεκτρικής ενέργειας και ήταν αυτό που οδήγησε ουσιαστικά τους ιδιοκτήτες να λάβουν την απόφαση να κινηθούν νομικά.
Η μεγαλύτερη κατανάλωση

Η υπέρογκη χρέωση «πονήρεψε» το γιο της ιδιοκτήτριας Αυγερινό Ηλιόπουλο, ο οποίος έχοντας κρατήσει λογαριασμούς της ΔΕΗ από το 2012, κατάφερε και βρήκε τον μέσο όρο κατανάλωσης ρεύματος όλα τα χρόνια μέχρι και τον τελευταίο υπέρογκο λογαριασμό. Από την έρευνα αυτή προέκυψε ένας μέσος όρος ανά μήνα από 245 kWh μέχρι το ανώτερο 522 kWh. Η διαφορά περίπου 2600 kWh θεωρείται παραπάνω από μεγάλη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως όλα αυτά τα χρόνια στο νοικοκυριό τους παρέμενε το μεγαλύτερο διάστημα μόνη της η μητέρα του κ. Ηλιόπουλου.

Μιλώντας για την άδικη αυτή χρέωση στην «Π», ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε -το τελευταίο διάστημα που έχει επιλέξει να αλλάξει εταιρεία ηλεκτροδότησης- ότι ο οργανισμός της ΔΕΗ ίσως πραγματοποίησε τη χρέωση αυτή με σκοπό να καλύψει ατασθαλίες της. Σκοπός του κ. Ηλιόπουλου είναι να το μάθει ο κόσμος και να μην πέσει «θύμα» ανάλογης διαδικασίας. Ακόμα, ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τις χρεώσεις του λογαριασμού, τονίζοντας πως αρκετές κατηγορίες εξ αυτών που υπάρχουν στο λογαριασμό δε θα έπρεπε να τις πληρώνει ο κόσμος. Επιπλέον χαρακτήρισε «ανέντιμα» όσα έχουν γίνει, υποστηρίζοντας πως παραλίγο να προκύψει καρδιακό πρόβλημα τη στιγμή που έλαβε η μητέρα του το λογαριασμό, μπαίνοντας ουσιαστικά σε επιπλέον έξοδα.

Διακανονισμένα χρέη

Ο κ. Ηλιόπουλος στάθηκε ακόμα και στην ύπαρξη χρωστούμενων λογαριασμών, τονίζοντας πως υπάρχει ένα μικρό ποσό που χρωστάει η μητέρα του και το οποίο έχει διακανονιστεί από την ίδια την υπηρεσία.