Εκστρατεία έχει ξεκινήσει και στην Πάτρα για την βοήθεια της μικρής Έμμας ενός κοριτσιού που γεννήθηκε πρόωρα, ζει στο Λονδίνο μαζί με τους γονείς της και το οποίο διαγνώστηκε όταν ήταν 18 μηνών με εγκεφαλική παράλυση. 

Η Έμμα που είναι τώρα στην ηλικία των 6 ετών, καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά γεμάτη από ζωή και ενέργεια, έχοντας μία γλυκύτητα που σε κερδίζει, πρόσφατα έγινε δεκτή για τη χειρουργική επέμβαση, Επιλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή (SDR, Selective Dorsal Rhizotomy), από τον Dr T. S. Park, έναν εξαιρετικό νευροχειρουργό, στο St. Louis Children's Hospital της Αμερικής.

Αυτό το χειρουργείο θα είναι ζωτικής σημασίας για την Έμμα, καθώς θα της προσφέρει την ανεξαρτησία που ποτέ δεν είχε μέχρι τώρα. Η Έμμα και η οικογένεια της θα πρέπει να παραμείνουν στην Αμερική για περίπου ένα μήνα. Το ποσό λοιπόν που θα χρειαστούν ώστε να καλύψουν τα προσωπικά τους έξοδα, το χειρουργείο, τον εξοπλισμό και τις εντατικές θεραπείες που θα χρειαστεί η Έμμα μετά το χειρουργείο, είναι μεγάλο. 

Για τη συγκέντρωση των χρημάτων αυτών έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα στο facebook "HelpEmma", με ολοένα και περισσότερους χρήστες των social media να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Προκειμένου αυτή η προσπάθεια να έχει ένα άμεσο και γρήγορο επιτυχημένο αποτέλεσμα διοργανώνεται λαχειοφόρος αγορά για τη μικρή Έμμα όπου δύο τυχεροί θα κερδίσουν από ένα κινητό iPhone 7.


Ο κάθε λαχνός κοστίζει 5€ σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στην σελίδα της Έμμα. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των λαχνών, μπορεί ο καθένας να αγοράσει όσους επιθυμεί και πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε και ηλεκτρονικά. 

Την κινητοποίηση την διοργανώνει η Πατρινή Χριστίνα Ζαπαντιώτη, φυσικοθεραπεύτρια του κοριτσιού, η οποία και υπογράφει το κείμενο. Καταλήγει μάλιστα ως εξής: "Παρακαλώ όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα ή περισσότερους λαχνούς, να στείλει μήνυμα σε αυτό το λογαριασμό, για να σας κατευθύνω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους χορηγούς αυτής της προσπάθειας, για την άμεση ανταπόκριση τους, για την αγορά των δυο κινητών".