Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες του δρόμου που βρίσκει κανείς στον γεμάτο από κόσμο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου της Πάτρας, τα απογεύματα του καλοκαιριού. 

Μουσικοί, κλόουν, γελωτοποιοί, καλλιτέχνες που έχουν την ικανότητα να σου κεντρίζουν την προσοχή και να σε κάνουν να κοντοσταθείς, διακόπτοντας για λίγο την βόλτα σου, προκειμένου να τους απολαύσεις. 

Εκείνος πάντως που έχει κλέψει τις εντυπώσεις τελευταίως δεν είναι ακριβώς καλλιτέχνης, αλλά ένας νεαρός Ινδός φακίρης που αιωρείται με έναν εντυπωσιακό τρόπο, κρατώντας ένα ξύλο που με την σειρά της κρατάει η σύντροφος του. Με έναν τρόπο που η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί κανείς εύκολα να εξηγήσει με γυμνό μάτι. 

Το ζευγάρι της συγκεκριμένης φωτογραφίας κατάφερε να κεντρίσει τη προσοχή των περαστικών με τα πράγματα που έκανε, επιδεικνύοντας τις ιδιαίτερες ικανότητες του οι οποίες στηρίζονταν μάλλον σε κάποια μορφή διαλογισμού και αυτοσυγκέντρωσης, τόσο από πλευράς του άνδρα που ήταν κυριολεκτικά στον αέρα, όσο και από πλευράς της γυναίκας που καθόταν ακούνητη στην ίδια θέση για ώρες. 

Ντυμένο με παραδοσιακές στολές το ζευγάρι από την Ινδία κέρδισε την προσοχή των Πατρινών που περνούσαν από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Και η αλήθεια είναι ότι πραγματικά ήταν εντυπωσιακή η επίδειξη του, αλλά και μυστήρια από την άποψη ότι δεν μπορούσε κανείς να την εξηγήσει. 

Η φωτογραφία άλλωστε του Νίκου Μπάτσικα τα λέει όλα.