Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η τελετή απονομής των Marketing Excellence Awards 2019, του ετήσιου θεσμού του Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing (EIM) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Στην εκδήλωση, που παραβρέθηκαν περισσότερα από 400 στελέχη του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας, απονεμήθηκαν τα καθιερωμένα βραβεία του Μάρκετινγκ σε έξι θεματικές ενότητες και 26 κατηγορίες.

Η κορυφαία εκδήλωση του Μάρκετινγκ στη χώρα μας, που αναγνωρίζει την αριστεία και τιμά τους καλύτερους, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Direction Business Network και με την υποστήριξη του ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, της  Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δημοσκόπησης και  Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), τον Τομέα Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) της ΕΕΔΕ και την επιστημονική συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ).

Στα φετινά βραβεία ξεχώρισαν και βραβεύθηκαν 56 έργα.

Το Grand Award απονεμήθηκε στις εταιρείες Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος A.E. και Vitex - Αφοί Γιαννίδη Α.Ε. για το έργο Vitex με Teflon™, ενώ το βραβείο της Οργανωτικής Επιτροπής Leading Edge Thinking απονεμήθηκε στην Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E. για το έργο V-Banking.

Το βραβείο Life Time Achievement Award απονεμήθηκε στον Γρηγόρη Αντωνιάδη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), για τη συνολική προσφορά του στο χώρο του Μάρκετινγκ επί σειρά πολλών ετών. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπήρξε μια σημαντική πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ, που απέμεινε Τιμητική Διάκριση στον Γιάννη Ευσταθιάδη, Πρόεδρο της Ogilvy Ελλάδος, για την υπερπεντακονταετή προσφορά του στον ευρύτερο χώρο του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Διονύσης Τσίτος, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες, τους παρισταμένους, τους αξιολογητές και τους χορηγούς, δήλωσε ότι: «Η φετινή επιτυχία του θεσμού είναι μόνο η αρχή.  Έχουμε πολλά ακόμη να δώσουμε - και στα μέλη μας και σε αυτούς που πιστεύουν ότι το Μάρκετινγκ είναι η βάση για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας».

 Η Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ, Μαρίνα Καραστεργίου, δήλωσε ότι: «Η κρίση επηρέασε και άτομα και επιχειρήσεις, παρ’ όλα αυτά το Μάρκετινγκ άντεξε και σήμερα βραβεύουμε τη μεγάλη προσπάθεια όλων σας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες». Κάλεσε δε τους προέδρους των θεσμικών οργανώσεων που ήταν παρόντες σε έναν ανοικτό διάλογο, για να αναβαθμισθεί περαιτέρω το επίπεδο του Μάρκετινγκ στη χώρα μας και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των ενεργειών των εταιρειών.  

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), Γεώργιος Σκριμιζέας, δήλωσε ότι:

«Οι δυσκολίες του περιβάλλοντος δεν πρέπει να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα της προόδου και της ανάδειξης της αριστείας. Εμείς αυτό κάνουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να το τηρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, που τιμήθηκε από τους διοργανωτές, δήλωσε ότι: «Η βράβευση από τους συναδέλφους σου αποτελεί μέγιστη τιμή, και αυτή κατ’ αρχήν επιβεβαιώνει ότι ο δρόμος που ακολούθησα ήταν σωστός και παράλληλα μου δίνει δύναμη να συνεχίζω να προσφέρω για το καλό των συναδέλφων, των επιχειρήσεων και της οικονομίας».

Τέλος, ο Γιάννης Ευσταθιάδης, αφού ευχαρίστησε για τη διάκριση, δήλωσε: «Δεν πρόκειται για μια απλή βράβευση. Το συγκεκριμένο βραβείο αποκτά ξεχωριστή σημασία από την εγκυρότητα του θεσμού που το απονέμει. Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να σε τιμούν για μια συνολική διαδρομή 50 ετών».