O Gera 1 ετοιμάζει το πιο φωτεινό και χρωματιστό mural του φετινού Διεθνούς Street Art Festival που πλέον φτάνει στο τέλος του. 

Η τοιχογραφία του Έλληνα street artist είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αναγκάζει τους περαστικούς από το κέντρο της Πάτρας να σηκώσουν το βλέμμα τους ψηλά και να δουν ένα ακόμα υπέροχο έργο τέχνης μοντέρνο που έχει όλες τις δυνατότητες για να γίνει κλασικό. 

Είναι ένα έργο που έχει στοιχεία μέσα του pop art και εξπρεσσιονισμού, ένα έργο που θα έλεγε κανείς ότι θυμίζει Μπουζιάνη στο ύφος της ζωγραφικής του, ένα έργο που σίγουρα φωτίζει το κτίριο της οδού Κορίνθου 161 και που σε τελική ανάλυση περιμένουμε με αγωνία να ολοκληρωθεί για να το θαυμάσουμε και να το απολαύσουμε. 

Πάντως ο Gera 1 αποδεικνύει μια βαθιά πεποίθηση της Art In Pgogress που ίσως να αποτέλεσε την αρχή και τον πυρήνα για τη δημιουργία αυτού του φεστιβάλ που μας έχει αφήσει τόσο υπέροχα πράγματα σε αυτή την πόλη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Αποδεικνύει ότι το ελληνικό street art έχει ταλαντούχους ανθρώπους που το υπηρετούν και ότι έχει να δώσει ακόμα καλύτερα έργα στο μέλλον, φτάνοντας σε ένα σημείο που να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από το εξωτερικό. Και αν γίνει ποτέ κάτι τέτοιο η Πάτρα θα έχει κάνει την αρχή, χάρη στην Art In Progress. 

Οι φωτογραφίες είναι από τον Κλεομένη Κωστόπουλο.