Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών καλεί τους συναδέλφους του την Κυριακή 14/7/2019 να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά και τους καταναλωτές να μην δώσουν ούτε ένα € στην αγορά την Κυριακή αναφέροντας αναλυτικά:

"Η εφαρμογή εδώ και 6 χρόνια του Μνημονιακής έμπνευσης μέτρου έχει πείσει και τους  πλέον δύσπιστους για  το που μας οδηγεί η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

  • Διεθνείς μελέτες όπως και οι μελέτες του ΙΝΕΜΥ (Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών) αποδεικνύουν ότι με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας δεν προκύπτει κανένα οικονομικό όφελος. Το αποτέλεσμα είναι η μεταφορά τζίρου από την Μικρομεσαία τοπική επιχείρηση (ΜμΕ) στις πολυεθνικές αλυσίδες και πολυκαταστήματα. Συνέπεια αυτού είναι η αύξηση της ανεργίας και η συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας
  • Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα συμπαρασύρει και τον υπόλοιπο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Όποιος δεν θέλει να δουλεύει Κυριακή δεν ψωνίζει Κυριακή.
  • Όσο δελεαστικές και αν ακούγονται οι σειρήνες των «υπερπροσφορών» πρέπει να έχει υπ’ όψιν ότι αυτός είναι που θα κληθεί τελικά να πληρώσει το επιπλέον κόστος της Κυριακάτικης λειτουργίας. Ο καταναλωτής πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, βγαίνει κερδισμένος γιατί στηρίζει την τοπική οικονομία, καταπολεμά την ανεργία, έχει καλύτερη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Η Κυριακή είναι μια μέρα ξεχωριστή. Να την κρατήσουμε «Όμορφη σαν Κυριακή» για την προστασία των οικογενειακών σχέσεων, για την διατήρηση των κοινωνικών δραστηριοτήτων, για το δικαίωμα στην ξεκούραση, σωματική και πνευματική, για τον σεβασμό στα ήθη και τα έθιμά μας.

Συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας,

Την πόλη μου στηρίζω και κερδίζω,

Κανένα € στα ανοικτά καταστήματα την Κυριακή"