Αποφασισμένη είναι η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να αναιρέσει την ίδρυση της Νομικής σχολής στην Πάτρα.

Με νέες δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η υπουργός δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην ίδρυση τέταρτης Νομικής σχολής, τονίζοντας ότι δεν θα χρειάζονται να βγουν ακόμα περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι. 

Το γεγονός αυτό αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στους κύκλους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Πάτρας και της πρυτανικής αρχής, αλλά και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας που έβλεπε την ίδρυση μίας ακόμα σχολής στο Πανεπιστήμιο της αχαϊκής πρωτεύουσας ως μία ευκαιρία ενίσχυσης της αγοράς και της οικονομίας της πόλης, μέσω των σπουδαστών της που αποτελούν άλλωστε και τον κύριο τροφοδότη της. 

Ήδη η τοπική οργάνωση της ΝΟΔΕ μέσα από γραπτή δήλωση του προέδρου της Ανδρέα Μαζαράκη έχει συμφωνήσει με την απόφαση της υπουργού, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό έχει να κάνει με καθαρά μικροπολιτικούς σκοπούς που είχε θέσει η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην απεγνωσμένη προσπάθεια που έκανε για να συγκεντρώσει ψήφους. 

Μένει να δούμε τι θα κάνουν οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Άγγελος Τσιγκρής, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Ιάσονας Φωτήλας και η Χριστίνα Αλεξοπούλου που για την ώρα δείχνουν να τηρούν στάση αναμονής. 

Κατά της κατάργησης της Νομικής σχολής έχουν σταθεί το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο νέος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, η ΟΕΒΕΣΝΑ, ο Δήμος Πατρέων και άλλοι φορείς.

Όλα αυτά τη στιγμή που τα μέσα ενημέρωσης και η τοπική κοινωνία της Κομοτηνής πανηγυρίζουν για την μη ίδρυση της σχολής στην Πάτρα, θεωρώντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποδυνάμωνε τη δική τους. 

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν το επιχείρημα της υπουργού για την μη ίδρυση της Νομικής σχολής στην Πάτρα ως λανθασμένο. Και αυτό γιατί ανέργους δεν δημιουργούν τα Πανεπιστήμια, αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων. Οι σχολές χρειάζονται και σίγουρα δίνουν προοπτική και ελπίδα σε έναν τόπο.