Τα μαχαίρια βγήκαν στο πρώτο debate μεταξύ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία των Συντηρητικών στη Βρετανία με τον Τζέρεμι Χαντ να επιτίθεται δριμύτατα στο μεγάλο φαβορί Μπορίς Τζόνσον για το θέμα του Brexit.

Ο νυν υπουργός Εξωτερικών στρίμωξε άγρια τον εκκεντρικό Τζόνσον. H 31η Οκτωβρίου του 2019 θα είναι αυτή η τελευταία ημέρα της Βρετανίας στην Ε.Ε ακόμα και αν δεν υπάρξει συμφωνία; Αυτό είναι το βασικό σημείο διαφωνίας των δύο διεκδικητών της ηγεσίας του βρετανικού κυβερνώντος κόμματος, Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ.

«Δεν θέλω να χαρακτηρίσω την 31η Οκτωβρίου ημερομηνία χωρίς αύριο. Γιατί πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος εκλογών και επειδή το κοινοβούλιο έχει αποκλείσει έξοδο χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Τζόνσον με τον Τζέρεμι Χαντ να περνάει στην αντεπίθεση:

«Εάν δεν καταφέρετε να βγάλετε την Βρετανία από την Ε.Ε μέχρι το Halloween θα παραιτηθείτε; Ναι ή όχι;» ,τον ρώτησε με επιτακτικό ύφος.

Μέχρι τώρα δεν έχει αναδειχθεί ο νικητής του debate ωστόσο, ο Τζόνσον παραμένει το μεγάλο φαβορί για την ηγεσία των Τόρις και κατά συνέπεια για τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας.