Οι εκλογές φαίνεται ότι καθυστέρησαν την έναρξη της λειτουργίας του προγράμματος με τους ποδηλάτες αστυνόμους στους δρόμους της Πάτρας. 

Ωστόσο, τα ποδήλατα και ο σχετικός εξοπλισμός έχουν ήδη έρθει στην Αστυνομική Διεύθυνση, στο κτίριο της Ερμού, ενώ η υπηρεσία αναμένεται να παραλάβει και τρία ακόμα ηλεκτρικά ποδήλατα που θα εξυπηρετούν τους αστυνομικούς για τις ανάγκες των υψομετρικών διαφορών στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Οι αστυνομικοί που αναμένεται να απαρτίσουν το αντίστοιχο τμήμα θα είναι γύρω στους εφτά με οχτώ. Το σχέδιο αστυνόμευσης των ποδηλατών - αστυνομικών θα αφορά κυρίως της περιοχής του τουριστικού ενδιαφέροντος, το λιμάνι, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το Κάστρο, ο Ναός του Αγίου Ανδρέα, τους πεζόδρομους της Ερμού, της Τριών Ναυάρχων, της Ρήγα Φεραίου, της Αγίου Νικολάου, τα Ψηλαλώνια, την πλατεία Αγίου Γεωργίου, τα στενά της άνω πόλης και άλλου. 

Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για τις περιπολίες των αστυνόμων - ποδηλατών, με την Πάτρα να μπαίνει και αυτή στην λίστα με τις πόλεις ή τα μέρη που έχουν προχωρήσει σε εναλλακτική αστυνόμευση, ένα μέτρο που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία και που σίγουρα εκτός των άλλων βάζει το ποδήλατο ακόμα περισσότερο μες στην καθημερινότητα μας.