Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος δεν απέστειλε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του νίκη. Είδηση; 

Έχει όμως και τους λόγους του, κρίνοντας από τα όσα αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο. Περιμένει λέει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει κάτι για να διορθώσει το έγκλημα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στο Μακεδονικό, χωρίς μάλιστα καμία αναβολή.

Του προτρέπει πάντως να συμβάλει "με κάθε τρόπο και μέσο στην ανάσταση της Ελλάδας και να αποδώσει τον οφειλόμενο σεβασμό στην Ορθοδοξία και την εκκλησία".

Ο ιεράρχης δίνει έμφαση στο «Μακεδονικό», με τον όρο να συγχαρεί τον κ. Μητσοτάκη εάν πρώτα, το συντομότερο και χωρίς καμία αναβολή δεν διορθώσει «το έγκλημα Τσίπρα» - όπως λέει - δηλαδή ν' ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που χαρακτηρίζει «προδοτική».

Επ' αυτού μάλιστα επαναλαμβάνει τη λύπη του για την προ ημερών δήλωσή του ότι «δεν μπορεί να την ακυρώσει, αλλά θα προσπαθήσει να διορθώσει τις αρνητικές συνέπειες», κάτι που έχει πληγώσει βαθύτατα τον κ. κ. Αμβρόσιο.

Συνυπογράφει την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Σινά Δαμιανού και την απευθύνει στον νέο Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε εν αγνοία του λαού και θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε δημοψήφισμα για να ερωτηθεί και να μη νιώθει «χιλιοπροδομένος», όπως πιστεύει.

"Δεν είναι καιρός για πανηγύρια" τονίζει ο ιεράρχης, βάζοντας έτσι τα πράγματα στη θέση τους...